ANKARA- Eski DEP milletvekili Mahmut Alınak, 4 Eylül'de yapılacak olan DTP kurultayında genel başkanlığına aday olduğunu açıkladı.

Alınak, yaptığı yazılı açıklamada, genel başkanlık için kararsız olduğunu, ancak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın son sözleri üzerine kararını verdiğini belirtti.

"Başbakan televizyonlara yaptığı açıklamalarda bize bedel ödeteceğini söylüyor" diyen Alınak, özgürlüğün bedel ödemeden elde edilemeyeceğini, bu bedeli ödemeye her zaman hazır olduklarını belirtti.

Başbakan Erdoğan'ın, askerlerin kanı üzerinden siyaset yaptığını, yoksul halk çocuklarının cesetlerini çiğneyerek siyasi gelir sağlamaya çalıştığını kaydetti, "Buna izin vermeyeceğiz" dedi.

Alınak, "Onun ve etrafının askerlik yapmayan oğulları şatafatlı hayatların zevklerini yudum yudum tadarken, halk çocuklarının bu kanlı kardeş kavgasında kara toprağa düşmesine seyirci kalmayacağız" dedi.

Başbakan'ın 1400 kişilik tutuklanacaklar listesi hazırladığı yönündeki haberlere değinen Mahmut Alınak, "Başbakan bizi hapishanelere atarak susturacağını sanıyorsa bilsin ki, hevesi kursağında kalacak. Kelepçelerin ve ölümün önünde asla eğilmeyeceğiz" dedi.

Alınak, Başbakan'ın ölümler nedeniyle hesap vermesi gerektiğini kaydetti, ayrıca AKP'nin halkın temel sorunlarından olan işsizlik, yoksulluk, hayat pahalılığı, çocukların, gençlerin ve kadınların sorunları konusunda da artık yapabileceği bir şey olmadığını ifade etti.

Mahmut Alınak, "Savaş taraftarı olan AKP'nin istifa etmesinden başka çare kalmamıştır. Ya istifa eder, ya da kendisine karşı yürüteceğimiz çok yönlü sivil bir muhalefetle istifa etmek zorunda kalır. Ben işte bu nedenle genel başkanlığa aday olmaktayım" dedi.

MAHMUT ALINAK KİMDİR?

Kars'ın Digor ilçesinde 1952 yılında dünyaya gelen Mahmut Alınak ilköğrenimini Digor'da, liseyi ise Kars'a tamamladıktan sonra Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni okuyup buradan mezun oldu.

Hayatını avukatlık mesleği ile kazanan Alınak 1987 yılında yapılan Genel Seçimlerde SHP'nin Kars adayı olarak TBMM'ye girme hakkı kazandı. Dört yıl sonraki erken genel seçimlerinde ise HEP-SHP ittifakının Şırnak adayı olarak seçimi kazandı. Daha sonra Demokratik Toplum Partisi (DTP) Kars İl Başkanlığı görevini yürüttü. 2007'de yapılan genel seçimlerde DTP destekli bağımsız Kars milletvekili adaylığında istediği başarıyı elde edemedi. 2008'de yapılan DTP Genel Kurultayı'nda başkanlığa aday olduysa da Ahmet Türk'ün adaylığı üzerine vazgeçti.

Yayımlanmış kitapları:

HEP, DEP ve Devlet, Kaynak Yayınları

HEP, DEP ve Devlet Parlamentodan 9. Koğuşa-2, Kaynak Yayınları 1996

Şiro'nun Ateşi, Berfin Yayınları 1997

Nazo, Berfin Yayınları 1998

Ateşte Yıkanmak, Berfin Yayınları 2003