İstanbul Anadolu 24’üncü Sulh Hukuk Mahkemesi, Gezi Direnişi sırasında direnişçilerin sığınmasının ardından polisin tarafından yoğun saldırıya uğrayan Divan Oteli’nde molotof kokteyli imal edildiğine yönelik iddialarının el aldığı haberlerin gerçeği yansıtmadığına hükmetti.

Bir televizyon kanalında yayınlanan bir programda eylemcilerin otelde molotof kokteyli hazırlandığı ve otelin otoparkında yaralıların tedavi edildiği ortaya atılmıştı. Otelin sahibi Koç grubu otoparkın İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İSPARK tarafından işletildiğini, molotofların yapıldığı iddia edildiği oda ve banyoların ise otele ait olmadığını belirterek söz konusu kanalı RTÜK’e şikâyet etmişti.

Kararında, otel yönetiminin cevabının gerçeklerle bağdaştığını vurgulayan mahkeme, “Yayınlanan programın taşıması gereken gerçeklik öğesini, taşımadığını, bu hali ile gerçeğe aykırı içerik taşıdığı, kişilerin şeref ve haysiyetlerini ihlal edici toplumsal onur ve saygınlığı zedeleyici nitelik taşımadığını” vurguladı.

Ancak RTÜK, mahkemenin geçen hafta aldığı bu karara rağmen kanala geçen hafta uyarı cezası vermek zorunda kaldı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da Gezi Direnişi’nde sık sık Divan Oteli’ne sığınan göstericileri hatırlatarak, otelin suç işlediğini söylemişti. (BirGün)