TBMM Soma Maden Faciasını Araştırma Komisyonu Üyesi AKP'li Selçuk Özdağ, muhalefet milletvekillerinin Soma Madencilik A.Ş.'ye ait Atabacası ve Işıklar maden ocaklarının kapatılarak kayyuma devredilmesi önerisine tepki gösterdi, ''Bu kayyum kuruluncaya kadar da kapalı olan madenlerdeki işçilerin maaşlarını da CHP, MHP ve HDP birlikte ödesin" dedi.

AKP Manisa Milletvekili ve TBMM Soma Maden Faciasını Araştırma Komisyonu Üyesi Selçuk Özdağ, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik'e yaptığı ziyarette gazetecilere açıklamada bulundu.

17 kişilik araştırma komisyonunun üç ay içerisinde tamamlanacağını belirten Özdağ, 'bazı engeller' aşılamadığı için hayatını kaybeden madencilerin 'sivil terör mağduru' kapsamında alınabileceğini kaydetti.

MUHALEFETİN 'KAYYUM' TEKLİFİNE TEPKİ

Komisyon başkanlığına tavsiye niteliğinde dilekçe sunan CHP, MHP ve HDP'li milletvekillerini eleştiren vekil Özdağ, şunlar söyledi:

"Milletvekili arkadaşlarımız maden ocaklarının kapatılmasını, kayyuma devredilmesini istiyorlar. Kime devredilsin? Üniversitelerden, TKİ'ye, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı yetkililerinden, STK'lardan oluşan idari ve teknik bir kayyuma devredilsin. Bunun devredilmesi için bir kanun teklifi verilmesi gerekiyor. 'Olur kardeşim, emredersiniz' dememiz mi gerekiyor? Bunların kanun ile olacağını biliyorlar.

Milletvekilleri 'Kayyum heyeti kuruluncaya kadar bu maden ocakları kapalı kalsın. CHP, MHP ve HDP'li milletvekilleri kanun teklifi vereceğiz' demek istiyorlarsa, bununla ilgili kanun teklifini versinler. O zamana kadar madenler kapalı kalsın."

'KAYYUM KURULUNCAYA KADAR MAAŞLARI CHP, MHP VE HDP ÖDESİN'

Kayyum için kanun teklifi gerektiğini belirten Özdağ, öneriye başka bir öneriyle karşılık verdi:

"Hemen yarın tekliflerini versinler. O zamana kadar madenler kapalı kalsın. Bu kayyum kuruluncaya kadar da kapalı olan madenlerdeki işçilerin maaşlarını da CHP, MHP ve HDP birlikte ödesin. Eğer işçileri çok seviyorlarsa, bu kardeşlerimiz için ayrı bir yardım hesap açsın. Ne kadar para bitirdiklerini görmek istiyorum. Böylece CHP'nin MHP'nin ve HDP'nin ne kadar işçi kardeşlerimizi sevdiğini görelim."