CHP'nin liste dışı bırakılan Trabzon milletvekili Haluk Pekşen, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün adaylığına karşı çıkanların liste dışı bırakıldığını öne sürdü.

Sözcü'den Zeynep Gürcanlı’nın haberine göre, “Abdullah Gül'ün Cumhurbaşkanlığı adaylığına karşı çıkan herkes tasfiye edildi” dedi.

Yine liste dışı kalması sosyal medyada çok konuşulan partinin “sol kanadının” öncülerinden İstanbul Milletvekili İlhan Cihaner ise, “Ben hukukçuyum. Tüm liste ortaya çıktıktan sonra konuşacağım” dedi.

‘GÜL'E KARŞI ÇIKAN HERKES TASFİYE OLDU’

Haluk Pekşen, Abdullah Gül'ün CHP'nin de içinde olduğu ittifakın Cumhurbaşkanı adayı olarak adının öne çıktığı tarihlerde, kendisinin buna şiddetle karşı çıktığına dikkat çekerek, şöyle konuştu:

“Gül'ün adı ilk ortaya çıktığında karşı çıkanlardan biri de bendim. Bana üç ay önce, ‘Gül'ün adaylığına karşı çıkma, milletvekilliğinden olursun' uyarısı geldi. Aldırmadım. Katıldığım televizyon programlarında karşı olduğumu söylemeye devam ettim. En son bir ay önce bir uyarı daha oldu. Ancak ben ısrarla karşı olduğumu kamuoyu önünde söylemeye devam ettim. Gördüğüm tablo şu. Benimle birlikte, Gül'ün Cumhurbaşkanlığı adaylığına itiraz eden kim varsa liste dışı kalmıştır”

Vekil olduğu dönemde verdiği mücadele açısından “içinin rahat” olduğunu söyleyen Pekşen, “Milletvekili olarak toplum vicdanında görevimi yaptığıma inanıyorum. Türkiye'nin geleceği, benim vekilliğimden daha önemli. Siyasete devam edeceğim. Ne ülkemizi, ne partimizi bırakırız” dedi.