İçişleri Bakanlığı, Lice'deki karakol yapımını protesto eden halkın üzerine ateş açılması sonucunda 1 kişinin öldüğü ve bir çok kişinin de yaralandığı olaya ilişkin olarak, konuyu idari açıdan incelemek üzere iki Jandarma Genel Komutanlığı müfettişiyle iki mülkiye müfettişinin görevlendirildiğini bildirdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Diyarbakır'ın Lice ilçesi Kayacık Köyü'nde yapımı devam eden Kayacık Jandarma Karakol Komutanlığı hizmet binası inşaatını protesto etmek ve çalışmaları durdurmak amacıyla dün saat 16.00 sıralarında 200-250 kişilik bir grup tarafından, çeşitli sloganlar atılarak basın açıklaması yapıldığı ifade edildi. 

'GAZLA MÜDAHALEDE BULUNULDU, HAVAYA ATEŞ AÇILDI'

Açıklamada, protestocu grubun taş ve molotof kokteylleriyle saldırılar düzenlediği öne sürülerek, "Bunun üzerine karakolda bulunan güvenlik kuvvetleri tarafından gruba dağılmaları için sözlü uyarılarda bulunulmuştur. Ancak yapılan tüm uyarılara rağmen grubun saldırılarını devam ettirerek, karakolun tel örgülerinden içeri girmeleri üzerine gazla müdahalede bulunulmuş ve havaya uyarı atışı yapılmıştır. Bu müessif olay sonucunda bir vatandaşımız hayatını kaybetmiş, ikisi ağır olmak üzere dokuz vatandaşımız yaralanmıştır,” denildi.

4 MÜFETTİŞ GÖREVLENDİRİLDİ

Açıklamada devamla, “Olayla ilgili adli tahkikat Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülmekte olup, ayrıca İçişleri Bakanlığınca, konuyu bütün yönleriyle idari açıdan incelemek ve gerekli araştırmaları yapmak üzere, iki Mülkiye Müfettişi ile iki Jandarma Genel Komutanlığı Müfettişi görevlendirilerek bölgeye gönderilmiştir,” bilgisi verildi.