Lice'de 2012 yılındaki bir eyleminde kullanılan çalıntı kamyonetin sahibi, savcının beraat talebine ve MHP üyesi olduğunu söylemesine rağmen 28 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Diyarbakır'ın Lice ilçesine bağlı Tepe Jandarma Karakolu'na 2012 yılında bombalı yüklü kamyonetle yapılan saldırıyı gerçekleştirdiği iddia edilen PKK'liler yakalanamazken, açılan davada aracın sahibi 50 yaşındaki Hacı Yıldırım 28 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı.

MHP üyesi olduğunu ve aracının PKK'lilerce gasp edildiğini iddia eden Yıldırım için savcı beraat talep ederken, mahkeme 'Devletin birliği ve ülke bütünlüğünü bozmaya teşebbüs', 'Kamu görevlisini öldürmeye teşebbüs', 'İzinsiz olarak tehlikeli madde bulundurmak' ve 'Mala zarar vermek' suçlarından mahkûm etti.

Hacı Yıldırım ifadesinin ardından çıkarıldığı sevk edildiği mahkemede tutuklanırken, savcılık Milli İstihbarat Teşkilatı'ndan (MİT) hakkında bilgi istedi.

Gelen yazıda, Hacı Yıldırım hakkında, saldırıda kullanılan aracın son sahibi olduğu dışında herhangi bir bilgi bulunmadığı belirtildi.