Halkların Demokratik Partisi (HDP) Van Milletvekili Lezgin Botan, dokunulmazlıkların kaldırılması girişimlerini değerlendirdi. HDP'nin demokrasi mücadelesi yürüttüğünü savunan Botan, "HDP yüzlerindeki maskeyi düşürdüğü için AKP bu kadar tutuşuyor" dedi.

Lezgin Botan, AK Parti'nin Meclis'te gerçekleri ortaya çıkaran vekillerin varlığından rahatsız olduğunu belirtti. 

HDP'li vekillerin asla dokunulmazlıklarının arkasına sığınmayacaklarını söyleyen Botan, şöyle devam etti: "Biz yargılanmaya hazırız, istedikleri gibi dokunabilirler bize. Bizim yüzümüz ak. Biz yüz kızartıcı bir şey yapmadık. Yolsuzluk yapmadık, tecavüz yapmadık, Halkın canına malına el uzatmadık, İftira atmadık, Biz sadece siyasi fikirlerimizi açıklıyoruz. Yanlış veya eksik olabilir, birilerinin hoşuna gitmeyebilir. Bundan dolayı halkımıza verebileceğimiz bir hesabımız varsa veririz."

“AKP'NİN PAÇALARI TUTUŞUYOR”

AKP'nin korku ve kaygılarının had safhada olduğunu savunan Botan, "AKP'nin paçaları tutuşuyor. Acaba dokunulmazlıkları kaldırırsak her ne kadar yargı elimizde de olsa, hakka hukuka bağlı bir savcı çıksa, bizi sorgulasa ne olur diye düşünüyorlar" dedi. AKP iktidarının son demlerinin yaşandığı değerlendirmesini de yapan Botan, "Erdoğan'ın da düşeceği zamanlara az kaldı. Tansu Çiller'i hatırlayın ondan şimdi eser yok. Tansu Çiller ve çevresi tarihe gömüldü. O dönemin faşist çeteleri kurumlarıyla partileriyle çöktüler" diye konuştu.

‘SUÇLULUK PSİKOLOJİSİYLE SALDIRIYORLAR’

Meclis’teki saldırıları AKP'nin suçluluk psikolojisine bağlayan Botan, sözlerini şöyle tamamladı: "Biz ısrarla AKP'nin yaptığı katliamları gösteriyoruz. Roboski'yi, Cizre'de öldürülen bebeği, yıkılan kentleri gösteriyoruz. Yüz yıl önce bitirdik dedikleri Rumları, Ermeni ve Alevileri gösteriyoruz."

(Kaynak: Özgür Gündem)