Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Leyla Zana, geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitiren eski DEP Milletvekili Orhan Doğan'ın mezarı başındaki anmaya katıldı. Milletvekilleri Leyla Zana, Mülkiye Birtane ve BDP'liler, Cizre'de yapılan "Sivil Cuma Namazı" sonrasında toplanan binlerce kişiyle birlikte, Doğan'ın mezarını ziyaret etti.

 

Zana, "Her zaman barışa inancımız olmalı ve bu konuda da bilgili olmamız gerekiyor. Hiçbir savaş sonuna kadar devam etmez. Bu topraklara barış mutlaka gelecek. Bir halka saygılı olmak her iki tarafın da kazancı olacaktır" dedi.

 

Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Leyla Zana, Ağrı'nın Doğubeyazıt İlçesi'nde 24 Haziran 2007 günü kalp krizi geçirip, kaldırıldığı Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Hastanesi'nde yaşamını yitiren DEP eski milletvekili Orhan Doğan’ın, memleketi Şırnak'ın Cizre İlçesi'ndeki mezarı başındaki anma törenine katıldı.

 

Doğan'a mezarı başında dualerın edilmesinin ardından Kürtçe "Şehitler ölmez", "Başkansız yaşam olmaz" sloganları atıldı. Milletvekili Leyla Zana, Orhan Doğan'ın yaşamı boyunca halkı için çalıştığını ve fikirlerini paylaştığını, hep barış için çaba sarf ettiğini söyledi.

 

Orhan Doğan barış mesajları verdiğinde zaman zaman birilerinin onu anlamadığını ve hakkında konuştuklarını belirten Zana, "Her zaman barışa olan inancımız olmalı ve bu konuda da bilgili olmamız gerekiyor. Hiçbir savaş sonuna kadar devam etmez. Bu topraklara barış mutlaka gelecek. Bir halka saygılı olmak her iki tarafında kazancı olacaktır. Sen (Orhan Doğan) barış için çok çalıştın, arkadaşların da halen bu yolda çalışmaya devam ediyor. Bütün zulümlere karşı sen her zaman dik duruşunu korudun. Sen çok iyi biliyorsun. Beynimiz, kalbimiz hep birlik ve beraberliğimiz için attı. Ne derlerse desinler, ne olursa olsun, bizim ruhumuz birlik ve beraberlikten yanadır. Bütün hizmetlerimiz halkımız içindir. Dost ve düşman herkes bilsin ki, bu birliktelik bu topraklara mutlaka barışı getirecektir, barış bu topraklarda mutlaka yeşerecektir. Belki bizim ömrümüz yetmez. Ne krallık tahtı, ne iktidarlar devamlı değillerdir. Ancak hizmet yapan hiçbir zaman unutulmayacak. Senin barışçı ruhun önünde her zaman saygıyla eğiliyorum" dedi. Leyla Zana ve beraberindekiler, Orhan Doğan'ın mezarına karanfiller bıraktıktan sonra ayrıldı.

 

Bu arada Leyla Zana’nın Başbakan Erdoğan’la yarın yapacağı görüşmenin saatinin de 15.00 olarak kesinleştiği açıklandı.