DBP'li Cizre Belediyesi'ne kayyumun atandığı 11 Eylül sabahı, DBP PM üyeleri ve HDP İlçe Eş Başkanı Ali Akdeniz ile birlikte "örgüt üyesi olmak" iddiasıyla gözaltına alınan Cizre Belediyesi Eş Başkanı Leyla İmret, 4 gün gözaltında tutulduktan sonra ifadeleri alınarak serbest bırakıldı.

Belediyelerine kayyum atanmasını ve gözaltına alınmalarının amacını Dicle Haber Ajansı'na (DİHA) yorumlayan İmret, kayyumların ve halk tarafından seçilen parti ve belediye başkanlarının gözaltına alınmasındaki tek amacın irade kırmaya yönelik olduğunu ifade etti.

'YİNE 11 EYLÜL YİNE GÖZALTI'

Yıllarca yurt dışında yaşadıktan sonra memleketine hizmet etme niyeti ile 2014 yılında Cizre'ye döndüğünü hatırlatan İmret, girdiği seçimlerde aldığı yüzde 83 oy oranıyla göreve geldiğini vurguladı.

Ancak Cizre'de ilan edilen ilk yasakta, aylar öncesinden verdiği bir röportajın ana akım medya tarafından manipüle edilerek servis edilmesi sonucu geçtiğimizin yılın 11 Eylül tarihinde hukuksuz bir şekilde görevinden uzaklaştırıldığını savunan İmret, daha önce de bir kez gözaltına alınmakla bilirlikte aynı tarihte yeniden gözaltına alındığına dikkat çekti.

'BELEDİYELERİMİZ ÜZERİNDEKİ İDDİALAR İFTİRADIR'

AKP'nin demokratik yollarla alamadığı belediyeleri, bugün kayyumlarla gasp ettiğini savunan İmret, halkın seçilmişlerine emanet ettiği belediyelere el konulmasına şu sözlerle tepki gösterdi:

"Yasak sürecinde bizim yardım ettiğimiz söyleniyor. İş makinelerini kullanımına izin verdiğimiz iddiaları ortaya koyuluyor. Belediyelerimiz üzerindeki iddialar iftiradır. Kayyum atanması için delilleri olmamasına rağmen böyle iddialar ortaya koyuyorlar ama kendi raporlarında da bu iddiaların somut bir dayanağı olmadığı yazılıyor. Biz bugün teftiş raporlarıyla delillerimizi savcılığa sunuyoruz. Yani ortaya koydukları gibi iddiaların aslı yok. Bu nedenle Cizre Belediyesi'ne atanan kayyum kesinlikle hukuksuzdur. Seçimle almadıkları belediyeleri bugün kayyumla almaya çalışıyorlar."

'NE OLURSA OLSUN BİZ HALKIMIZLA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ'

İmret, Cizre Belediyesi olarak bu güne kadar yalnızca halkın yararına çalıştıklarını söyledi.

Hükümetin giriştiği anti-demokratik uygulamalardan bir an önce dönülmesi gerektiğini belirten İmret, "Kayyum atanan diğer belediyelerimiz ve gözaltına alınan arkadaşlarımızın üzerindeki uygulamaların hepsi iradeyi kırmaya yöneliktir. Halk üzerinde baskıların olduğu bu süreçte umarız ki geri adım atılır, bu anti-demokratik olan bu uygulamalar son bulur. Ne yazık ki 90'ları aşan uygulamalarla bugün karşı karşıya kalıyoruz. Ancak ne olursa olsun biz halkımızla olmaya devam edeceğiz" diye konuştu.