Senarist-yönetmen Yılmaz Okumuş, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde emekten yana tek adayın Demirtaş olduğunu belirterek, kendi mizacıyla "Halklarun ve değişumun adayi Selahattin Demirtaş, her konişmasinda ezber bozup, halkun adayiyla sermayenun adayi arasindaki farki ortaya koyayi" dedi.

Sanatçıların Cumhurbaşkanı adaylarından Selahattin Demirtaş'a desteği sürüyor.

Laz Marks karakterinin yaratıcısı ve Kaygısızlar, Çiçek Taksi, Tatlı Kaçıklar, İnce İnce Yasemince, Reyting Hamdi, Emret Komutanım, Yalancı Romantik, Sümela'nın Şifresi: Temel ve Moskova'nın Şifresi: Temel, Bizim Hoca gibi birçok yapımın senaristliğini veya yönetmenliğini üstlenen Yılmaz Okumuş, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Selahattin Demirtaş'a destek istedi.

'HALKUN ADAYİ DEMİRTAŞ'

ANF'ye açıklama yapan Yılmaz Okumuş, desteğini kendi mizacıyla şöyle ifade etti: "Oy kullanacak uşaklara, paçilara bir sözum var; hirsuza, katile, sermayenun adamina oy vermayun. Bariştan, emekten, halklarun kardeşluğindan bahseden Demirtaş’i ve konişuklarini çok önemli buliyrum. Halklarun ve değişumun adayi Selahattin Demirtaş, her konişmasinda ezber bozup, halkun adayiyla sermayenun adayi arasindaki farki ortaya koyayi."

'DÜZENUN DEVAM ETMESİNDEN YANADURLAR...'

Okumuş, Demirtaş dışındaki adayları da şu sözlerle tarif etti: "Türkiye’deki hakem parodisiylan açikliyacağum; hakem olacak olan bir kişi, eğer bilmiyisa mesleğinun daha ilk yillarinda şuni oğrenur; oligarşinun takumlarini ürkütürsan, tarafsuz maç yönetursan seni derin dondurucida dinlendurur, bir daha sittin sene maç vermezler. Yani, hangi haçem gelursa gelsun bilur ki ‘tarla sürenleri ve yan hakemlerle çok ilgilenenleri’ memnun etmak lazimdur. Bularun cumhurbaşmanlari da boyledur. Halktan yana değil; düzenun devam etmesinden yanadurlar."