9 BDP'li milletvekili ile ilgili dokunulmazlık dosyası, TBMM Anayasa ve Adalet Karma Komisyonu'na sevk edildi. Karar verirken toplumdaki yankıların dikkate alınacağını belirten Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, ''Sonu 1994'deki gibi olur diye düşünemeyiz'' dedi.

9 BDP'li milletvekilinin dokunulmazlığının kaldırılmasına ilişkin fezlekelerle ilgili yeni bir aşamaya geçildi.

BDP Eş Genel Başkanı ve Siirt Milletvekili Gültan Kışanak, BDP Grup Başkanvekili ve Bingöl Milletvekili İdris Baluken, BDP Hakkari Milletvekilleri Adil Kurt ve Esat Canan, BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, BDP Van Milletvekili Nazmi Gür, BDP Bitlis Milletvekili Hüsamettin Zenderlioğlu, BDP Ağrı Milletvekili Halil Aksoy, BDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü ve Van Bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk'un Yasama Dokunulmazlığının Kaldırılması Hakkında Başbakanlık Tezkeresi, evrak kaydıyla ilgili prosedür tamamlandıktan sonra TBMM Anayasa ve Adalet Karma Komisyonu'na gönderildi.

Anayasa Komisyonu Başkanı AKP'li Burhan Kuzu ise, "Karar verirken toplumdaki yankılara dikkat edeceğiz. Sonu 1994'teki gibi olur diye düşünemeyiz," dedi ve Cumhurbaşkanı'nın bulunduğu konum ile Başbakan'ınkinin aynı olmadığını belirterek, "Cumhurbaşkanı, bulunduğu konumdan bunları söyleyebilir. Devletin başı olarak çok doğaldır. Devletin başı ve hükümetin başı aynı telden çalmaz," diye konuştu.

Dosya, ''silahlı terör örgütüne yardım etmek'' suçundan TCK ve TMK uyarınca soruşturma açılmasına izin verilmesi talebini içeriyor.