Kuşadası’nda CHP’den Belediye Meclis Üyesi seçilen Erdal Kılınç’ın mazbatası KHK’lı olduğu gerekçesiyle geri alındı. Kılınç, 2016-2018 yılları arasında AKP hükümeti tarafından yürütülen olağanüstü hal (OHAL) kapsamında çıkarılan ve resmi gazetede yayınlanan 686 sayılı “Kanun Hükmünde Kararname” ile öğretmenlik mesleğinden ihraç edilmişti.

31 Mart seçimlerinde Kuşadası Belediye Meclis Üyesi seçilen, KHK mağduru Erdal Kılınç’ın mazbatası Yüksek Seçim Kurulu tarafından iptal edildi. Eski Eğitim-Sen Kuşadası Şube Başkanı olan Kılınç, YSK’nın kararını “Hukuksuzluk” olarak nitelendirdi.

“ADALETSİZ OLDUKLARINI BİR KEZ DAHA GÖRDÜK”

KHK mağduru Erdal Kılınç, YSK’nın kararının altında ülke içi gerilimi tırmandıracak büyük bir komplo olduğunu belirterek Türkiye’ye hukuksuzluğun hakim olduğunu kaydetti. YSK’nın verdiği kararla adaletsiz olduğunu bir kez daha gözler önüne serdiğini ifade eden Kılınç “Dün olduğu gibi bugün de onların önünde diz çökmeyeceğim. Hukuki haklarımı koruyarak AYM ve AİHM’de her türlü haklarımın savunucusu olacağım. Bu hükümetin şahsıma uyguladığı ikinci hukuksuzluk. Fakat ülkemizde bu tür olayların benzerlerini her gün duyuyor görüyoruz. 31 Mart seçimlerinin ardından birçok seçilmiş meclis üyesinin mazbataları KHK’lı oldukları gerekçesiyle iptal edildi. Hatta mazbatalarını alamayan meclis üyeleri ve belediye başkanları oldu. Bizler bu hukuksuzlukla dün olduğu gibi bugün de mücadele etmeye devam edeceğiz” dedi.

Mehmet Murat Yıldırım / Demokrat Haber Kuşadası