Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, bir çok kamu kurumunun Varlık Fonu'na devredilmesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kurtulmuş, "Burada büyük kamu şirketlerinin daha etkin bir şekilde yönetilmesi söz konusudur. Devletin elinde kuvvetli bir kaynak oluşturulması savunulmaktadır. Ekonomik salvolara karşı daha dinamik bir yapıya kavuşması öngörülmektedir" dedi.

Bakanlar Kurulu'nun ardından Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş basın toplantısında konuştu.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kurtulmuş’un açıklamaları şöyle:

VARLIK FONU

Burada büyük kamu şirketlerinin daha etkin bir şekilde yönetilmesi söz konusudur. Devletin elinde kuvvetli bir kaynak oluşturulması savunulmaktadır. Ekonomik salvolara karşı daha dinamik bir yapıya kavuşması öngörülmektedir.

SAVUNMA SANAYİ FONUNUN DEVRİ

Mühim olan kamunun elinde varlık fonunun oluşturulmasıdır. Bu Türkiye ekonomisinin gücünü göstermek, kuvvetlenmesini sağlamak için garanti mahiyetinde olan bir fondur. Bu fonun aktarılmasının amacı, daha etkin kullanılmasını sağlamaktır.

HAYIR KAMPANYASI

Bugün Türkiye bir Suriye, Irak, Yemen olmadıysa bunun temel sebeplerinden birisi sandığın ortada olmasıdır. Türkiye darbeden sonra darbecileri işbaşından indirebilmiştir. Bu halkoylaması sandığının ortada olması da Türk demokrasisinin gücünü göstermektedir. Kimisi evet, kimisi hayır diyecek. Bu parti seçimi değildir. Herkes evet ya da hayır diyecekse kampanya sürecinde ortaya koyacaktır. Açık, şeffaf, demokratik bir yarıştır. Biz pozitif bir kampanya yürütüyoruz. Biz eveti anlatacağız. Söz de karar da milletindir.

ASTANA VE CENEVRE ZİRVESİ

6 yıldır devam eden bu iç savaş sonrasında ilk sefer muhaliflerle rejim unsurlarının bir araya gelmesidir. Astana başarılı bir şekilde sona ermiştir. Astana süreci Cenevre sürecinin alternatifi değildir. Biz Türkiye olarak Cenevre sürecine destek veriyoruz. Nerede olduğu fark etmez, bir an evvel barış görüşmelerinin tamamlanmasıdır. Türkiye diplomatik gücünü ortaya koyuyor.

 ALMANYA-İNCİRLİK ÜSSÜ

Koalisyon güçleri istediğimiz desteği vermediklerini bir defa ifade etmek isterim. Sahada Türkiye pratik olarak silahlı mücadele veren tek ülke. Hem DEAŞ'a karşı, hem de PKK/PYD unsurlarının Türkiye'ye zarar verecek unsurlarının önüne geçmeye çalışıyoruz. Bizim beklediğimiz Türkiye'nin bilgilendirilmesidir. Dostluk, müttefiklik bunu gerektirir. Son dönemde olumlu gelişmeler vardır.

AHMET TÜRK'ÜN AÇIKLAMALARI

 HDP'deki bazı siyasetçiler terörle arasına mesafe koyamadılar. Teröristlerin cenazelerine katıldılar, lojistik destek sağladılar ve oy verenlere ihanet ettiler. Sayın Ahmet Türk'ün sözlerine destek verilmesi kanaatindeyiz, ancak geç olmuştur. Tüm akil siyasetçilerin bu terör örgütünün bertaraf edilmesine katkı sunması gerekir.

VARLIK FONU ELEŞTİRİLERİ

Bu kuruluşların etkin yönetimi sağlanacak. Duyunu Umumiye sözü yanlıştır. Varlık Fonu zaten millidir. Yanlış, yersiz bir benzetmedir.

CUMHURBAŞKANI'NIN ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİNİ İADE ETMESİ

Kendi iradesidir. Kanaatimize göre tamamını onaylayacak ve referandum tarihi belli olacaktır.

(Kaynak: Habertürk)