Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Ordu’da Kumru Belediye Başkanlığı’nı ziyaretinde gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Kurtulmuş, “Şundan milletimiz emin olsun; terörle mücadeleye sonuna kadar kararlıyız. Bu hendeklerin her birisi tek tek yok edilecek” dedi.

Kurtulmuş’un açıklamalarından satırbaşları şöyle:

‘HENDEKLERİ KAZANLAR BULUNACAK’

“Şundan milletimiz emin olsun; terörle mücadeleye sonuna kadar kararlıyız. Bu hendeklerin her birisi tek tek yok edilecek. Bu hendekleri kazanların hepsi bulunup yargının önüne çıkarılacaktır.

“Terörle mücadele irademizden hiçbir şekilde taviz vermeden Allah’ın izniyle Türkiye’nin her yerini selamete kavuşturacak bir planı uygulayacağız. Türkiye 1990’ların o antidemokratik dönemine asla geri dönmeyecektir

“Demokrasinin tahkim edilmesi ise başka bir süreçtir. Bu memlekette yaşayan bütün yurttaşlarımızın, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde terör örgütünün baskısı altında neredeyse yıllarca inim inim inleyen Kürt kardeşlerimizin de hakkını, hukukunu korumak bizim hükümet olarak vazifemizdir.

“Türkiye’de terör hiçbir zaman hedefine ulaşamayacaktır. Terörle mücadele yaparken her birisi bizim kardeşlerimiz olan, bu memlekete, bu topraklara, bu vatana, bu kültüre bağlı bütün yurttaşlarımızın tamamının hakkını hukukunu geliştirmek vazifemizdir. Bu anlamda Türkiye’de yaşayan herkesin özgürlüklerini, bireysel haklarını, onurunu korumayı sürdüreceğiz.”