64'üncü Hükümet'in ilk Bakanlar Kurulu, Çankaya Köşkü'nde toplandı. Toplantı sonrasında Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş açıklamalarda bulundu. Kurtulmuş Başbakan Yardımcılarının yeni görevlerini de açıkladı.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül'ün tutuklanmasına ilişkin, 'Biz Türkiye'de hiçbir basın mensubunun tutuklanarak yargılanmasını istemeyiz. Keşke tutuklama olmadan bu süreç sürdürülebilseydi' dedi.

Hükümet Sözcüsü Kurtulmuş, Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ile Ankara Temsilcisi Erdem Gül'ün tutuklanmasını değerlendirdi.

İki ismin gazetecilik faaliyetleri nedeniyle tutuklanmadığını iddia eden Kurtulmuş, temennilerinin tutuksuz yargılanmaları olduğunu dile getirdi.

 Kurtulmuş şöyle konuştu;

 "Biz Türkiye'de hiçbir basın mensubunun tutuklanarak yargılanmasını istemeyiz. Aslolan bu anlamda basın mensuplarının tutuksuz yargılanmalarıdır. Ancak biz yürütme tarafıyız, yargı tarafı tamamen bağımsız olarak işliyor.

Dündar'ın ve Gül'ün gazeteci olmaları ayrı bir vasıftır ama gazeteci de siyasetçi de herhangi bir şekilde bir suçla ilişkilendirilebilir. Dolayısıyla ortada henüz bir iddia vardır. Konunun iddia edildiği kadarıyla esas şey gazetecilik faaliyetleri dolayısıyla bu arkadaşlarımız itham edilmiyor.

Bu arkadaşlarımız gizli kalması gereken devletin sırlarını ifşa etmek veya casusluk sayılabilecek birtakım faaliyetlerde bulunmak konusunda itham ediliyor. Ümit ederiz ki mahkeme bu hususlarda objektif ve adil davranır. Keşke tutuklama olmadan bu süreç sürdürülebilseydi."