MİT'e ait TIR'ların Suriye'deki cihadistlere silah ve mühimmat taşıdığı görüntüler Türkiye ve dünya kamuoyunun gündemindeyken, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'tan "zaytung haberi" gibi açıklama geldi. Kurtulmuş, "'Eğer AK Parti iktidarda olmasaydı DAEŞ Kobani’deki bütün Kürtleri kıtır kıtır keserdi," dedi.

Kurtulmuş'un Habertürk gazetesinden Nihal Bengisu Karaca'nın "HDP’lilerin “AK Parti’nin Kobani’ye yaklaşım tarzı muhafazakâr Kürtleri bile HDP’ye yaklaştırdı” şeklinde iddiaları var, ne dersiniz?" sorusuna verdiği yanıt şöyle:

"Eğer AK Parti iktidarda olmasaydı DAEŞ Kobani’deki bütün Kürtleri kıtır kıtır keserdi ve bütün Türkiye izlerdi. 16-17-18 Eylül 2014. İlk önce 'Kobani’den gelecek olanları sınırın öteki yanında toplayalım, ihtiyaçlarını karşılayalım' dedik. Cuma 12.00 sularında DAEŞ çok yaklaştı ve risk ortaya çıktı. Sınırı hemen açtık ve 8 ayrı bölgeden 3 günde 197 bin Kobanili kardeşimizi içeri aldık. AK Parti iktidarda olmasaydı bu asla mümkün olmazdı.

Uluslararası camia ne yapacağını bilmezken biz yine yaklaşan seçime rağmen risk alıp peşmergelerin; ÖSO’nun Türkiye üzerinden geçerek yardıma gitmesini sağladık. Sincar’dan 60 bin Ezidi geldi, onları ağırladık. Bu kadar açık gerçeği istismar etmeden önce Allah’tan korksunlar. CHP-MHP koalisyonu iktidarda olsaydı Kobani için kılını kıpırdatır mıydı?"