Mardin’de temaslarını sürdüren İsveç Büyükelçisi Lars Wahlund ve İsveç Başkonsolosu Jens Odlander, Mardin Büyükşehir Belediyesi eş başkanları Ahmet Türk ve Februniye Akyol ile görüştü.

Görüşme sırasında Wahlund’un Cumhurbaşkanlığı seçimlerine dair sorusunu yanıtlayan Türk, her iki adayın da yüzde 45’lerde bir oy oranına sahip olduğunu ifade ederek, diğer yüzde 10’luk kısmın ise Türkiye’deki demokratların ve Kürtlerin oyları olduğunu söyledi. Türk, “İstediğimiz cumhurbaşkanı adayı ne AKP’nin ne de CHP ve MHP’nin adayları değil. İkisine de güvenmiyoruz. Biz ilkelerimizle hareket edeceğiz” dedi.

Mardin’de temaslarda bulunan İsveç Büyükelçisi Lars Wahlund ve İsveç Başkonsolosu Jens Odlander, Mardin Büyükşehir Belediyesi eş başkanları Ahmet Türk ve Februniye Akyol ile belediyenin başkanlık makamında görüşme gerçekleştirdi. Wahlund, ilk önce Mardin’e gelme nedenlerini açıklayarak, “Türkiye’de Ankara ve İstanbul’daki şehirlerin dışında, diğer şehirleri de görmek için geldik. Bu şehirlere de önem veriyoruz. Sizinle yapacağımız görüşmeden sonra da iş insanları ve STK’lerle görüşeceğiz” dedi. Wahlund, daha sonra Türk’e gündeme dair sorular sordu.

Cumhurbaşkanlığı seçimine dair soruları yanıtlayan Türk: İstediğimiz cumhurbaşkanı adayı ne AKP’nin ne de CHP ve MHP’nin adayları değil. İkisine de güvenmiyoruz. Türkiye demokrasi güçleriyle ortak bir alternatif yaratmaya çalışıyoruz. Ve gerçekten Türkiye’de değişimi, dönüşümü, yaklaşımı gösterecek bir aday üzerinde yoğunlaşıyoruz. Biz bu nedenle ne çatı aday olarak gösterilen İhsanoğlu’nu ne de Erdoğan’ın kuyrukçusu değiliz. Biz ilkelerimizle hareket edeceğiz. Sonuç olarak adayımız ne kadar oy alırsa alsın, ikinci turda şansı olmayacağını da çok iyi biliyoruz. İkinci turda, önemli olan kısmın Kürtlerin ve Türkiye’deki demokratların oylarının belirleyici bir rol oynamasıdır. Demokrasi adına, Kürt halkının özgür geleceği adına, demokratik bir Türkiye adına biz o zaman taleplerimizi ortaya koyacağız. Ve talepler doğrultusunda karar vereceğiz.

Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesindeki tabloyu da değerlendiren Türk, her iki adayın da yüzde 45’lerde bir oy oranına sahip olduğunu ifade ederek, diğer yüzde 10’luk kısmın ise Türkiye’deki demokratların ve Kürtlerin oyları olduğunu söyledi. Türk, Kürtlerin oylarının Cumhurbaşkanlığı seçiminin kaderini çizeceğine de vurgu yaparak, “Kürtler Cumhurbaşkanlığı seçiminde belirleyici olacaktır. Biz bu kartımızı demokrasi için oynayacağız” diye konuştu. (ANF)