SAĞLIK Bakanı Recep Akdağ, kürtaj sorununa bundan önceki yaşanan tartışmalarda olduğu gibi bir çözüm yolu bulacaklarına emin olduğunu söyledi.

 

Türkçe Olimpiyatları’na katılmak üzere geldiği Erzurum Hava limanında son günlerde Türkiye’nin gündemini oluşturan kürtajla ilgili de açıklamalarda bulunan Bakan Akdağ, "Başbakanımızın talimatı ile ciddi bir çalışma yürütüyoruz. Bilim adamları, Sağlık Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Adalet Bakanlığı özellikle bir rapor ve bazı öneriler hazırlıyor. Ümit ediyorum ki bunları da önümüzdeki hafta Başbakan’a ve daha sonra Bakanlar Kurulu’na takdim edeceğiz.

 

Kürtajın Türkiye’de serbest hale getirildiği kanunun adı bile artık çağdaş olmaktan çıkmıştır. Nüfus planlaması kanunu ya da nüfus planlaması kavaramı bugün dünyada kalkmış bir kavramdır. Bu kavramı üreme sağlığı kavramı adı altında alıyoruz. Öncelikle kadının, annenin ve hemen onun akabinde bebeğinin, çocuklarının sağlığı açısından birinci derece ele almak gerekir. Biz de bu gözle meseleye bakıyoruz. Bütün milletimiz şundan emin olmalı ki hem vicdanları hem kadınlarının seçim hakkını hem de anne rahmindeki bebeğin yaşam hakkını koruyacak bir orta yol bulacağız. Bundan önceki benzer tartışmalarda olduğu gibi Ak Parti hükümeti olarak bu konuya da milletin vicdanında olumlu bir cevap oluşturacak bir çözüm yolu bulacağıma eminim" diye konuştu.

 

Başbakan’ın “Kürtaj cinayettir, her kürtaj bir Uludere’dir” sözleri yoğun tepki çekmiş, Konsensus’un yaptığı kamuoyu yoklamasında da ankete katılanların yüzde 55.5’i kürtaj için “Yasaklanmamalı” derken, “Yasaklanmalı” diyenlerin oranı yüzde 44.5’te kalmıştı.