HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Kürt sorununun çözümü ve toplumsal barışın sağlanmasının tüm partilerin sorunu olduğunu söyledi.

Partisinin genel merkezinde il başkanlarına seslenen Kurtulmuş, Türkiye'nin en büyük sorunlarından birinin vesayet sistemi olduğunu vurguladı. Bunun değiştirilmesi için bütün partilere görev düştüğünü dile getiren Kurtulmuş, Kürt sorununun çözümü ve toplumsal barışın sağlanmasının tüm partilerin sorunu olduğunu ifade etti.

Bu konunun çözülmesi için herkesin elini taşın altına koyması gerektiğine belirten Kurtulmuş, şöyle konuştu: "Sadece 90 yaşındaki Kenan Paşa'yı getirip mahkemenin önüne çıkarmakla iş bitmiyor. Adam, 'Ben İç Hizmet Yasasının bana verdiği yetkiye dayanarak, 35. Maddeye göre ihtilal yaptım' diyor. Türkiye, yeni bir siyaset sistemi ile 12 Eylül'ün getirdiği bütün sistemi değiştirmek zorundadır. Şimdi lafları ortaya çıkıyor, ihtilali yaparken ABD ile anlaştıkları, ABD'den de onay aldıkları anlaşılıyor. Bütün bunlar ayrı bir şey, ama bunlar ortaya şunu koyuyor; Türkiye, yeni bir siyaset sistemi ile 12 Eylül'ün getirdiği bütün sistemi değiştirmek zorundadır."

STAR GÜNDEM