Rojava’da El Nusra Çetesi tarafından gerçekleştirilen katliamlara dikkat çekmek amacıyla MKM, Arzela ve MED Kültür Merkezi sanatçıları ortak bir açıklama yaptı.

Mezopotamya Kültür Merkezi (MKM), Arzela ve MED Kültür Merkezi sanatçıları, Rojava'da El Nusra tarafından çetesi tarafından gerçekleştirilen katliama dikkat çekmek ve kamuoyuna duyarlılık çağrısında bulunmak amacıyla İHD İstanbul Şubesi'nde basın toplantısı düzenledi.

Basın toplantısına MKM, Arzela ve MED Kültür Merkezi sanatçılarının yanı sıra Haluk Tolga İlhan, Erdoğan Emir, Yusuf Çetin ile Garip Çelik'in de içinde olduğu çok sayıda kişi katıldı.

Açıklama yapan MKM sanatçılarından Hivda Gökel, "Bugün Ortadoğu'da dünyanın gözü önünde oluk oluk kan akmaktadır. İnsanlığın yüce değerleri tarihte olduğu gibi ayaklar altındadır. Uygarlığın beşiği olan Mezopotamya'da suni inançsal ayrımlarla, etnik çatışmalarla, coğrafi talanlarla insanlık adeta boğulmak istenmektedir" dedi.

Rojava'da hakları için mücadele eden Kürtlere yönelik saldırıların yıllardır sürdüğünü belirten Gökel, "Rojava halkı çeteler tarafından katlediliyor. Kürtler, kendi kaderlerini yönetip bir irade ortaya koymaktadırlar ancak insanın kanını donduran, vahşi, gerici ve çeteci yöntemlerle Rojava halkı hedeflerinden vazgeçirilmek istenmekte" diye konuştu.

Ortadoğu’yu büyük bir devrime taşıyacak olan Rojava devrimine yönelik saldırıların ulus ve emperyalist devletler tarafından gerçekleştirildiğine de dikkat çeken Gökel, "Emperyalizmin ve gerici ulus devletlerin uzantısı olan bu silahlı gruplar, İslamiyet'i bir maske olarak kullanıp kendilerine taban bulmaya çalışmaktadır" diye konuştu.

Gökel, Rojava halkının yanında olduklarını belirterek, çeteler tarafından gerçekleştirilen katliamlara karşı kamuoyuna duyarlılık çağrısı yaptı.

Abdullah Öcalan tarafından başlatılan çözüm sürecine de değinen Gökel, "Aylardır süren çatışmasızlık ortamı, yüzlerce gencimizin hayatını kurtarmıştır. Sürecin başarıyla sonuçlanabilmesi için hükümetin gerekli adımları derhal atması gerekmektedir" dedi.