Kırklareli Üniversitesi Lüleburgaz MYO Elektronik Bölümü öğrencisi Adıyamanlı Ramazan Fırat’ın aynı evi paylaştığı ülkücü oldukları öne sürülen öğrenciler tarafından öldürüldüğü iddia edildi.

Dicle Haber Ajansı’nın (DİHA) aktardığı habere göre, Kırklareli Üniversitesi Lüleburgaz Meslek Yüksek Okulu (MYO) Elektronik Bölümü öğrencisi Ramazan Fırat’ın beraber kaldığı 4 ev arkadaşı tarafından öldürüldüğü iddia edildi.

28 Şubat günü evde işkence edilerek Fırat’ın öldürülmesiyle ilgili aynı evde kalan M. K., E. K. ve adı öğrenilmeyen bir öğrenci gözaltına alınırken, diğer bir öğrencinin ise arandığı öğrenildi. Gözaltına alınanlar Lüleburgaz Emniyet Müdürlüğü’nde tutulurken, gözaltılara ilişkin savcılığın 72 saat ek süre verdiği belirtildi.

Lüleburgaz Adli Tıp Kurumu’na kaldırılan Fırat’ın cenazesi, yapılan otopside el bileklerinin kesildiği ve sırtından defalarca kez bıçaklandığı ortaya çıktı. Cenaze, otopsi işleminden sonra Adıyaman merkeze bağlı Bölükyayla Beldesi’nde bulunan evine getirildi. Yüzlerce kişinin karşıladığı Fırat’ın cenazesi, evinin önüne getirilince anne ve babası sinir krizleri geçirirken, kadınlar Kürtçe ağıtlar yaktı.

Fırat’ın cenazesi Bölükyayla Merkez Camii’nde kılınan namazın ardından belde belediye mezarlığına defnedildi.

Mezarlıkta konuşan Fırat’ın dayısı Mehmet Fırat, yeğeninin kimliğinden dolayı öldürüldüğünü söyledi. Fırat, “Yeğenim Ramazan’ın ülkücü olan gençlik tarafından işkence edilerek katledilmesi Ege Üniversitesi’nde yaşanan olaylarda öldürülen Fırat Çakıroğlu davası ile bağlantılıdır” dedi. (DİHA)