BDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, Bağımsız İstanbul Milletvekili Levent Tüzel Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Divan üyeleri olarak Meclis’te basın toplantısı düzenledi.

 

Kürkçü, “kamu emekçileri ve sağlık çalışanlarının sendikal haklarını korumak, esnek ve güvencesiz çalışmaya karşı çıkmak, sendikal mücadele önderlerinin keyfi tutuklanmasına ve baskılara son verilmesini sağlamak, sağlık hizmetlerinin özelleştirilerek piyasalaştırılmasına karşı çıkmak amacıyla genel greve çıktığını söyledi. Emekçilerin bu başkaldırısının tamamen haklı, yerinde ve zamanında olduğunu belirten Kürkçü, “Bu grev AKP hükümeti eğer kıymetini bilebilirse, bir sosyal uyarıcı olarak kamuoyu yoklamalarının verdiği rehavetten uyanmasına yardımcı olabilecektir. Çünkü 21 Aralık genel grevi bütün ülkede kol gezen büyük hoşnutsuzluk dalgasının bir habercisidir” dedi.

 

KCK adı altında DİHA, Etik Ajans ve Özgür Gündem gazetesine yönelik operasyonu, “muhalif basının hoyratça susturulması” olarak nitelendiren Kürkçü, basın çalışanlarının, kırımlarla ezilmeye çalışılan Kürt halkının, sermayenin sınırsız tahakkümü altına sokulan köylülerin, ayrımcılığa uğrayan kadınların ayakta olduğunu belirterek şöyle devam etti:

 

“21 Aralık genel grevinin AKP hükümetine rakipsiz olmadığını, en büyük rakibinin Türkiye nüfusunun büyük çoğunluğunu oluşturan emekçiler, yoksullar, kadınlar, ezilen halklar ve dışlanan inançlar olduğunu hissettirmesi için bu grevi destekliyoruz” dedi.

 

“İKİ BARDAK KIRMAYI DÜŞÜNÜYORUM”

 

Baskıların medya blokajı şeklinde de sürdüğünü belirten Kürkçü, basın mensuplarına “Sözlerimize tercüman olmanıza ihtiyacımız var” diye seslendi. Kürkçü, “Meclis Genel Kurulu’nda bu konuyu gündeme getirmek için bir eylem, bir çalışma planlıyor musunuz?” sorusuna BDP Grup Başkanvekili Hasip Kaplan'ın bütçe görüşmeleri sırasında Meclis kürsüsünde bardak kırması olayına gönderme yaparak, espriyle, “Öyle bir şey mi bekliyorsunuz. Ben iki bardak kırmayı düşünüyorum” yanıtı verdi. Kürkçü bu tür konuları daha çok söz alarak ifade etmeye çalıştıklarını genel greve kadar olan söz haklarında da bunu yapacaklarını söyledi. (Ajanslar)