HDP İzmir Milletvekilli Adayı Ertuğrul Kürkçü, Şakran Cezaevi'nde çocuk tutuklulardan B.K. ile görüştü. Kürkçü, cezaevi idaresinin suçlamaları kabul etmediğini ancak, görüştükleri B.K.'nin ağrılarına rağmen kendilerini hastaneye götürmeyen cezaevi idaresi hakkında şikayetçi olduğunu belirterek, bağımsız bir heyetin Şakran'da incelemelerde bulunması gerektiğini kaydetti.

Şakran Cezaevi'nde 3 çocuğun hamile oldukları gerekçesiyle tek kişilik hücrelerde tutulduğuhaberinin ardından HDP Mersin Milletvekilli ve İzmir Milletvekilli Adayı Ertuğrul Kürkçü, TAY-DER ve ÖHD temsilcileri, incelemelerde bulunmak üzere Şakran Cezaevi'ne gitti.

Heyet, Şakran Kadın ve Çocuk Cezaevi müdürü ile 3 çocuktan biri olan B.K ile görüştü. Görüşme sonrası heyet adına ilk açıklamayı yapan Ertuğrul Kürkçü, Çocuk ve Kadın Cezaevi müdürleri ile hücrede tutulan 3 kız çocuğundan B.K. ile görüştüğünü belirterek, cezaevi yönetiminin yaşanan olayla ilgili sordukları sorulara kendi belgelerini göstererek yanıt verdiğini ifade etti.

HASTANEYE GÖTÜRÜLMEDİLER

Cezaevi yönetiminin basına yansıyan durumun gerçek olmadığını iddia ettiğini belirten Kürkçü, "3 kız çocuğundan olan B.K. ile görüştüm. Bir kadın gardiyanın kendisine kötü davrandığını ve ondan şikayetçi olduğunu söyledi. B.K., kendi isteği ile hücrede bulunduğunu ancak, ÇHD'li ve ÖHD'li avukat arkadaşlar diğer iki kız çocuğu ile görüşecek. Her ne kadar cezaevi yönetimi kendisini belgelere savunsa da şüphe devam ediyor" dedi.

Hamile kız çocuklarının rahatsızlıklarına rağmen bir defa hastaneye götürülmediğini aktaran Kürkçü, hastaneye götürülmeyen B.K.'nin bu durumdan dolayı cezaevi yönetiminden şikayetçi olduğunu söylediğini belirtti.

'BAĞIMSIZ BİR HEYET İNCELEME YAPMALI'

Kürkçü, bağımsız bir heyetin Şakran Cezaevi'ne gelerek incelemelerde bulunması gerektiğinin altını çizerek, "Bu şüphelilerin giderilmesi için valiliklerin seçtiği inceleme heyetleri değil, insan hakları savunucularında oluşan bağımsız bir heyetin inceleme yapması gerekir. Ben İnsan Hakları Komisyonu'ndan çalıştığım dönem bu tür şikayetlerde genellikle mahkumların haklı olduğunu gördüm. Mahkumlar tarafından olaya bakabilecek heyetler oluşturulmalı" dedi.