HDP İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, Avrupa Konseyi'nin düzenlediği Dünya Demokrasi Forumu'ndaki Göç ve Popülizm panelinde açıklamalarda bulundu.

Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Jagland ile CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun AKPM binası önünde devam eden nöbete ilişkin yaptıkları açıklamaya tepki gösteren Kürkçü, “Dışarıda nöbet tutanlar Kürt göçmenler, hapisteki liderleri Abdullah Öcalan’a uygulanan tecridin kırılması amacıyla kampanya yapıyorlar. Hem Kılıçdaroğlu hem Jagland onların varlığının “rahatsız edici” olduğunu söyledi. Eğer dışarıdakiler Fransa ya da Almanya yurttaşı olsaydı Jagland ve Kılıçdaroğlu aynı tepkiyi yine gösterirler miydi? Asıl bu çifte standardın kendisi rahatsızlık verici ve bunu Genel Sekreterin ağzından duymak üzücü” dedi.

Kürkçü’nün açıklaması şöyle:

Türkiye parlamentosunda milletvekiliyim ve Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi’nin de üyesiyim. Dün Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Jagland ile Türkiye’deki Ana Muhalefet Partisi Lideri Kılıçdaroğlu, AKPM binası önünde süregiden nöbet üzerine karşılıklı fikir beyan ettiler.

Dışarıda nöbet tutanlar Kürt göçmenler, hapisteki liderleri Abdullah Öcalan’a uygulanan tecridin kırılması amacıyla kampanya yapıyorlar. Hem Kılıçdaroğlu hem Jagland onların varlığının “rahatsız edici” olduğunu söyledi.

Şimdi sormak istiyorum; Avrupa dışından gelen göçmenler buraya gelirken politik aidiyetlerini ve düşüncelerini dışarıda bırakarak mı gelecekler? Yoksa Avrupa’nın bir parçası olarak bütün Avrupa yurttaşlarının yararlandığı hak ve özgürlüklerden de yararlanacaklar mı?

Eğer dışarıdakiler Fransa ya da Almanya yurttaşı olsaydı Jagland ve Kılıçdaroğlu aynı tepkiyi yine gösterirler miydi? Asıl bu çifte standardın kendisi rahatsızlık verici ve bunu Genel Sekreterin ağzından duymak üzücü.

Dünya Demokrasi Forumu'na konuşmacı olarak davet edilen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Strasbourg'a Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Thorbjorn Jagland ile de 45 dakikalık bir görüşme yaptı.

Görüşmede Türkiye’deki siyasi gelişmeler ve Türkiye-Avrupa Konseyi ilişkileri ele alındı.

(Demokrat Haber)