HDP Onursal Başkanı, HDK Eş Sözcüsü, İzmir Milletvekili adayı Ertuğrul Kürkçü, genel seçimlerde HDP’nin resmi olmayan sonuçlara göre yüzde 10 barajını aşmasını, "Bugünden itibaren Türkiye’de yeni bir dönem açıldı," sözleriyle değerlendirdi.

Kürkçü, sonuçlar itibariyle İzmir’den 2 milletvekilinin meclise girmesinin ortaya çıkması üzerine HDP’nin İzmir İl Koordinasyon Merkezi'nde, Meclis'e gidecek 2. isim olan Müslüm Doğan ile birlikte sonuçları değerlendirdiği açıklamasında şunları söyledi:

"26 adayla başladığımız seçim mücadelesini 2 milletvekili ile tamamladık.

"HDP’nin mecliste temsil edilmesine izin vermeyen tablo artık değişti. Daha dün yok edilmeye çalışılan bir partinin bugün aldığı bu sonuç sadece mecliste sandalye elde etmekle ilgi değildir, bu başarıda herkesin, özgürlük hareketinin, ezilenlerin, yoksulların  büyük katkısı, işbirliği vardır.

"Bugünden itibaren Türkiye’de yeni bir dönem açılıyor. Yarın sabahtan itibaren yeni bir ülkeye uyanıyoruz. Erdoğan’ı çıktığı yolculukta kendi başına bıraktık. En azından 4 yıl boyunca HDP’nin Türkiye geleceğinde dönüştürücü gücü olacağı açıktır.

"İzmir, AKP’nin tüm yıldırıcılığına ve baskılarına, barış için hoşgörüyle karşılık verdiği ortada. Bu mükemmel sonucu 2019’da da göreceklerdir.

 "Biz beklediğimize yakın oy aldık. İzmir, cumhurbaşkanlığı seçimlerine kadar istemeden de olsa milliyetçi bir kurgu içine hapsolmuştu. İzmir aslında kendi özgün hissedişinin bir seçeneğini arıyordu. HDP bu seçeneği sonunca İzmir bunu değerlendirdi. Biz İzmir’de sadece Kürtlerden, ezilenlerden, ötekileştirilenlerden değil, İzmir’in batıya dönük yüzünden de destek aldık.

KUTLAMALAR YARIN

Ertuğrul Kürkçü, yarın (8 Haziran 2015 Pazartesi) saat 18.00’de seçim sonuçlarını Gündoğdu Meydanı’nda kutlayacaklarını da belirterek, HDP’lilere enerjilerini yarın akşama saklamaları çağrısında bulundu.