BDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, tüm yolsuzlukların üzerine gidilmesi gerektiğini, ancak bunun yeterli olmayacağını belirterek "Paralel yapılarla hesaplaşılması lazım. Türkiye'de bir 'Derin devlet' gerçeği var ve bu paralel yapılar ortaya çıkarılmadığı müddetçe Türkiye'de hiçbir kalıcı çözüme ulaşılamaz" dedi.

Şırnak’ın Cizre İlçesi'nde bugün yapılacak 'Rojava'yla Dayanışma Mitingi' için dün Şırnak'a giden BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Diyarbakır'da dün kurulacağı açıklanan Türkiye Kürdistan Demokrat Partisi (TKDP) ve yolsuzluklarla ilgili soruları yanıtladı.

Kabinedeki 4 bakanın isminin de karıştığı yolsuzlukla ilgili başlatılan operasyonu da değerlendiren Demirtaş, şunları söyledi:

"Yolsuzlukların tümünün üstüne gidilmesini, baştan beri söylüyoruz. Ama bu yetmez, paralel yapılarla hesaplaşılması lazım. Türkiye'de bir derin devlet gerçeği var ve bu paralel yapılar ortaya çıkarılmadığı müddetçe Türkiye'de hiçbir kalıcı çözüme ulaşılamaz. Ama bu demek değildir ki bu yolsuzluk yapanlar mağdurdur, yolsuzluk yapanlara mutlaka hesap sorulması lazım."

Demirtaş, Diyarbakır'da kurulacağı açıklanan Türkiye Kürdistan Demokrat Partisi (TPDK) ile ilgili sorulara ise şöyle yanıt verdi:

"Siyasi çalışmalar özgürlük alanıdır. Siyasi partilerin siyasi çalışma yapmasından memnuniyet duyarız. Ama tabii şöyle bir talihsizliği vardır; Bu parti yaptığı ilk açıklamada bizi eleştirmiş. Bizi eleştirerek, bize saldırarak Kürdistan'ı kurabileceklerini sanıyorlarsa gece-gündüz hiç durmadan bize saldırsınlar. Ama yanlış bir yerden başlamışlar. Yine de hayırlı olsun. Siyasi parti, siyasi çalışma iyidir. Bu şekilde giderlerse de halk nezdinde kısa sürede teşhir olurlar. BDP'ye saldırarak, BDP'yi hedefe koyarak siyasi başarı, Kürt hareketi açısından mümkün değil, bunu görmeleri lazım. Kürdistan'ı kurmak istiyorlarsa buna BDP engel değil, kusura bakmasınlar."