AKP Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, referandum etkinlikleri kapsamında Fırat Kalkanı Harekatı’na ilişkin açıklamalarda bulundu.

Şahin, "100 yıl sonra şimdi yeniden İran'daki, Irak'taki, Suriye'deki ve Türkiye'deki Kürtleri içine alacak, bizim sınırımızda Akdeniz'e açılacak bir Kürdistan kurma projeleri var. Fırat Kalkanı operasyonunu bunun önünü kesmek için başlattık" dedi.

100 yıl önce Osmanlı'nın son döneminde batılı emperyalistlerin sınırları adeta cetvelle çizdiğini savunan Şahin’in açıklamaları şöyle:

 "Irak'ı, Suriye'yi, Ürdün'ü onlar kurdular. Kendi menfaatleri olacak diye. Ama 2 hedeflerini gerçekleştiremediler. Bunlardan biri büyük Kürdistan'dı biri de büyük Ermenistan'dı, gerçekleştiremediler.

100 yıl sonra şimdi yeniden İran'daki, Irak'taki, Suriye'deki ve Türkiye'deki Kürtleri içine alacak, bizim sınırımızda Akdeniz'e açılacak bir Kürdistan kurma projeleri var. Bunların haritaları falan ortaya çıktı. Biz devlet ve hükümet olarak Fırat Kalkanı operasyonunu niye başlattık biliyor musunuz? Bunun önünü kesmek için başlattık. Bu Fırat'ın batısına geçemesin diye yaptık bütün bunları. Yoksa bizim Suriye topraklarında falan gözümüz yok. Bir tek karış toprağında gözümüz yok. Ama Türkiye'nin savunması El Bab'dan başlıyor. Onun için bizim askerimiz orada. O yüzden 70'e yakın şehit verdik.

Tam bu noktada Türkiye'de mutlaka güçlü bir yönetimin, istikrarlı bir yönetimin bulunmasına ihtiyaç var. Türkiye'nin beka sorunuyla karşı karşıyayız. Bunu biz de söyledik, sayın Devlet Bahçeli Allah razı olsun söyledi. Şimdi parti menfaatlerini düşünme zamanı değildir. Türkiye ciddi bir tehlikeyle, riskle karşı karşıyadır. O halde Türkiye'de mutlaka güçlü bir yönetimi işbaşına getirmeliyiz, sistem değişikliği yapmalıyız."