Barzani çizgisinde hareket eden ve Türkiye’de "Kürdistan Demokrat Partisi- Türkiye" adıyla kurulan KDP-T’nin genel sekreteri Sertaç Bucak, Rudaw Tv’ye verdiği röportajda Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Başbakan Erdoğan’a destek verdiğini açıkladı.

Sertaç Bucak'ın yaptığı açıklamayla birlikte, Kürdistan Federe Bölgesi Başkanı Mesut Barzani'nin genel başkanlığını yaptığı Kürdistan Demokrat Partisi (KDP)'nin de cumhurbaşkanlığı seçimlerinde kimi desteklediği belli oldu.

Başbakan Erdoğan’ı "Kürdistani" olarak nitelendiren Sertaç Bucak, "Selahattin Demirtaş’ı ise Türkiye halklarının tümünün temsilcisi olmaya çalışmakla" suçladı. Bucak'ın bu açıklaması sosyal paylaşım sitesi Twitter’da en çok konuşulan konular arasına girdi. Özellikle Kürtler arasında alay konusu oldu.

İşte Bucak’ın Rudaw'a verdiği röportajdaki açıklama:

"ERDOĞAN'A AÇIK VE ALENİ DESTEK VERECEĞİZ"

“Sayın Başkan’a (Mesut Barzani) bu konudaki görüşlerimizi ilettik, kendisi de büyük bir dikkatle bizi dinledi ve görüşlerimize destek vereceğini açıkladı. Kürt halkının kazancı için, hükümetin değişmemesi gerekir. Bu yüzden de biz Kürtler, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde açıkça ve alenen Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ı destekleyeceğiz.”

“Selahattin Demirtaş, BDP’nin eski eşbaşkanıdır. Kürt kökenli bir insan evet; ama Selahattin Demirtaş dememiş ki Kürt hakları için varım, demiş ki ben bütün halkların hakları için varım. İşte ne diyor bütün ezilen halklar ve bütün halkların kardeşliği falan filan bir şeyler diyor. Kürtlerin bölgesel sorunları hakkında, mesela Kürdistan’ın bağımsızlığı için hiç onlardan bir ses gelmiyor. İşte bu yüzden de ayrıca diğer taraftan öyle görünüyor ki bu seçim iki turdan meydana gelecek ve Selahattin Demirtaş’a verilecek olan oylar onların 2.tura kalmalarına yetmeyecek. Yani bu da bir sebeptir. Yani iki sebebimiz var; biri siyasi diğeri teknik sebep. İşte bu sebeplerle Kürt halkını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a destek vermeye çağırıyoruz.”

“KENDİSİNİ BAĞLAR”

KDP-T'nin Genel Sekreteri Sertaç Bucak'ın, "Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Kürtler olarak Erdoğan'ı destekliyoruz" açıklamasına HAK-PAR ve Azadi İnisiyatifi'nden tepki geldi.

Hak ve Özgürlükler Partisi (HAK-PAR) Genel Başkan Yardımcısı Hasan Daştekin, Sertaç Bucak'ın konuştuklarının kendisini bağladığını, tüm Kürtler adına yapılmış bu açıklamayı yerinde bulmadığını söyledi. Daştekin, önümüzdeki günlerde HAK-PAR olarak Cumhurbaşkanlığı seçimleri konusunda kimi destekleyeceklerini açıklayacaklarını söyledi.

“TALİHSİZ BİR AÇIKLAMA”

Azadi İnisiyatifi sözcüsü Adem Özcaner ise, Bucak'ın yaptığı açıklamaya tepki göstererek, talihsiz bir açıklama olduğunu söyledi. Özcaner, uzun yıllar Kürt siyaseti içinde olmuş bir kişinin Erdoğan'a destek vermesini doğru bulmadığını kaydetti.