'Kürdistan' ifadesi BDP aracılığıyla 2014 Bütçe Kanunu Tasarısı’na girdi.

TBMM Başkanlığı, Bütçe Tasarısı’nı, BDP’li komisyon üyelerinin Kürt bölgelerini Kürdistan olarak tanımladığı muhalefet şerhiyle birlikte bastırdı ve gelecek hafta Genel Kurul’da görüşülmek üzere dağıtımını yaptı.

17 KEZ KULLANILMIŞ

Hürriyet'in haberine göre TBMM Genel Kurulu’nda salı günü görüşülmeye başlanacak Bütçe Tasarısı ve Plan-Bütçe Komisyonu Raporu’nda 17 kez Kürdistan ifadesi geçiyor.

ÖCALAN DA GEÇİYOR

Komisyonun BDP’li üyeleri Hasip Kaplan ve Adil Zozani’nin imzasıyla yer alan muhalefet şerhinde, ‘Kürdistan’da eşitsiz gelişim ve ekonomik sömürü’ başlıklı bir bölüme yer verildi ve “Kürt halk önderi Sayın Öcalan”, “Türkiye Kürdistanı”, “Türkiye ve Kürdistan’ın dört bir yanı” ifadeleri yer aldı. Tasarıdaki muhalefet şerhi özetle şöyle:

“10 bin Kürt, siyasi tutsak Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması ve barış görüşmelerinin tekrar başlaması talebiyle açlık grevine girince Türkiye ve Kürdistan’ın dört bir yanında halk isyanları başlamıştı. Bahar ve direniş bayramı Newroz’da Diyarbakır/Amed’de 2 milyona yakın kişinin katıldığı mitingde BDP milletvekilleri Öcalan’ın bahar mesajını okudu. Süreç yasal bir zemine oturtulurken PKK gerillaları da Türkiye Kürdistanı’nın sınırlarının dışına çekilecekti. İşte Gezi Parkı direnişi böyle bir bağlamda büyük bir enerji ve öfke ile patlak verdi. Kanıksanmış mevzisini, yani Kürdistan’ı aşarak Taksim ve çevresinde doğallaşan polis şiddeti ve devlet terörü meselesi vardı.”