İstanbul'da Muharrem Orucu iftarına katılan Halkların Demokratik Partsi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Alevi kurumlarının temsilcilerine vereceği iftarı iptal eden Başbakan için "Yezid'in masasında Muharrem Orucu açılmaz" dedi. 

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, İstanbul Ataşehir Pir Sultan Abdal Kültür Derneği ve Cemevi'nde düzenlenen Muharrem Orucu'nu açma lokmasına katıldı. Demirtaş, burada açıklamalarda bulundu. 

Muharrem Orucu'nun önemine değinen Demirtaş, Kerbela'nın insanlığa iki mesajı olduğunu kaydederek, "Birincisi, şartlar, zulüm, baskı ne kadar fazla olursa olsun, Yezid'in ordusu ne kadar kalabalık olursa olsun Hasan ve Hüseyin diz çökmedi. Yezid'in ordusuna karşı o gün karşı durulmasaydı, mücadele bugün buraya kadar gelmezdi. Kerbela'da yenilen Hasan ve Hüseyin değil Yezid'tir. İkincisi ise şartlar, baskı ve zulüm ne kadar fazla olursa olsun her zaman diyalog yolunu açık bıraktılar" dedi.
YILDIRIM'A GÖNDERME 

Kerbela'nın mesajını alamayanların Muharrem Orucu'ndan bir şey anlayamadığını dile getiren Demirtaş, Başbakan Binali Yıldırım'ın Muharrem Orucu nedeniyle Alevi kurumlarının temsilcilerine Dolmabahçe'deki Başbakanlık Ofisi'nde vereceği iftarı iptal etmesine, "Yezid'in masasında Muharrem Orucu açılmaz" sözleriyle atıfta bulundu. 

KÜÇÜK BARIŞ'IN YANITI 

Demirtaş'ın konuşmasının ardından oruç açma lokması ikram edildi. Lokmadan sonra Demirtaş, cemevi yetkilileri ile görüştü. Demirtaş, cemevinden ayrılacağı sırada yanına gelen küçük bir çocuk adının "Barış" olduğunu söyledi. Demirtaş, küçük Barış'a "Adın ne güzel" deyince, "Dünyanın hepsinde adım gibi barış olsa çok daha güzel olur" yanıtı aldı. Demirtaş, daha sonra yoğun ilgi altında cemevinden ayrıldı.

KAYNAK: DİHA / FOTOĞRAF: YASİN KOBULAN