30 Mart seçimlerinin bitmesine rağmen tartışmalar halen sürüyor. Köyceğiz ve Dalaman itiraz sonrası AK Parti'den CHP'ye geçmişti. Yeniden itirazlar geldi. Dalaman CHP'de kaldı, Köyceğiz tekrar AK Parti'ye geçti.

3 PARTİ DE KUTLADI, CHP'DE KALDI

Muğla'nın Dalaman ve Köyceğiz ilçelerinde seçim sonucu yapılan itirazlarla Ak Parti'nin kazandığı Belediye Başkanlıkları önce CHP'ye geçti. Her iki ilçede de itirazlar yine gecikmedi.

Dalaman'da sandıkların açılmaya başlaması ile birlikte başkanlık yarışı Ak Parti, CHP ve MHP arasında gidip geldi. İlçede ilk olarak MHP seçimi kazandığı yönünde haber alınca konvoy oluşturdu. Ancak ilerleyen saatlerde seçimi 8 oy farkla Ak Parti adayı Süleyman Camuzcuoğlu lehine sonuçlandığı açıklanınca bu sefer Ak Partililer konvoy oluşturdu.

CHP'nin yaptığı itiraz nedeniyle, itiraz edilen sandıklara yönelik sabaha kadar süren sayım sonucunda 12 oy farkla CHP adayı Muhammet Şaşmaz'ın seçimi aldığı yönünde karar açıklandı. Bu defa CHP'liler kutlama yaptı.

Bu karara da 12 oyla seçimi kaybeden Ak parti ve 80 oyla seçimi kaybeden MHP'lilerden itiraz gecikmedi. İtiraz edilen sandıklara yönelik Çarşamba günü sabah saatlerine kadar süren sayım sonucu Dalaman'da CHP adayı Muhammet Şaşmaz'ın seçimi 6 oy farkla kazandığı açıklandı. Diğer adayların Muğla Yüksek Seçim Kuruluna itiraz etmeleri bekleniyor.

KÖYCEĞİZ YENİDEN AK PARTİ'YE GEÇTİ

Köyceğiz'de ise CHP'li mevcut Belediye Başkanı Salih Erbay ile AK Partili Belediye Başkan Adayı Kamil Ceylan arasında kıyasıya bir yarış sürdü.

Seçimler sonucu oyların sayılmasıyla AK Partili Kamil Ceylan'ın 10 oy farkla önde olduğu açıklandı. Bunun üzerine CHP, itiraz etti.  Yeniden yapılan sayım sonrası CHP'li Salih Erbay'ın 4 oy farkla başkanlığı kazandığı açıklandı. Bu karara da Ak Partililer itiraz etti.

Çarşamba günü akşam saatlerinde yapılan itiraz sonucu açılan sandıkların yeniden sayılması ile AK Parti adayı Kamil Ceylan'ın 17 oy ile seçimi kazandığı açıklandı. Karar üzerine CHP'liler Köyceğiz Adliyesi önünde protesto gösterisi yaparak, kendi itirazlarının değerlendirilmediğini belirttiler.

Köyceğiz Belediye Başkanı ve CHP Belediye Başkan Adayı Salih Erbay, Ak Parti'nin talebinin kabul edildiğini ancak kendi taleplerinin kabul edilmediğini belirterek, "Süresi içinde Ak Parti de, biz de itiraz etik. Ak Parti kendilerine göre iddia ettikleri sandıklarla ilgili geçerli oy sayılabilecek yerlere itiraz etti. 6 bin civarındaki oyda ciddi bir hata var, sandık başında bize verilen bilgi ile birleştirme tutanağı arasında 400 oy fark var. Bu 400 oy fark olan sandıkların bir araya getirilip sayılmasını talep ediyoruz" dedi.