Ankara gündeminde bu hafta son 10 gününe girilen Köşk adaylıkları gündemde. CHP-MHP Ekmeleddin İhsanoğlu’nu resmi başvurular başlar başlamaz aday gösterecek. AKP, adayını resmen açıklamadı. HDP ise aradığı adayı hâlâ bulamadı.

Cumhurbaşkanı adaylığı başvuru tarihleri 29 Haziran ile 3 Temmuz arası. Çatı aday çıkarmak üzere bir araya gelen CHP-MHP’nin adayı belli: Ekmeleddin İhsanoğlu. İki parti, İhsanoğlu’nun yürüteceği kampanya için bir komisyon kurdu.

Gonca Şenay’ın Al Jazeera’deki haberine göre, hafta sonunda yapılan kongreyle yönetimini değiştiren HDP, adayını hâlâ belirleyemedi. Bu cephede aday arayışı sürüyor ancak 40 yaş ve üniversite mezunu olma kriteri ve partinin bir kadın aday çıkarma arzusu aday bulunmasını zorlaştırıyor. Eğer aday bulunamazsa partideki beklenti Pazar günü yapılan kongrede Eşbaşkan seçilen Selahattin Demirtaş’ın aday gösterileceği yönünde.

AKP’de ise teşkilat ve milletvekilleri Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı işaret ediyor ama “Ters köşe yapabiliriz” açıklaması yapan Erdoğan’dan net bir açıklama hâlâ gelmedi.

Üstelik Başbakan, muhalefet resmi açıklamasını yaptıktan sonra adayın açıklanabileceği sözleriyle açıklama için resmi başvuru günlerinin beklenebileceği yönünde ipuçlarını verdi.