Agos gazetesi genel yayın yönetmeni Hrant Dink’in silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmesine ilişkin yürütülen soruşturmada, cinayetin tetikçisi Ogün Samast, “tanık” sıfatıyla ifade vermek üzere adliyeye getirildi.

Tutuklu bulunduğu Kandıra Cezaevi’nden İstanbul Çağlayan’daki Adalet Sarayı’na getirilen Samast, soruşturma savcısı Yusuf Hakkı Doğan’a mektup yazarak “cinayetle ilgili konuşmak istediğini” belirtmişti. Bunun üzerine savcı Doğan geçtiğimiz günlerde Samast’ın, “tanık” sıfatıyla ifadesinin alınmasına karar verdi. Samast soruşturma savcısı Doğan’a tanık sıfatıyla ifade veriyor.

DOKUZ KAMU GÖREVLİSİNİN İFADESİ BEKLENİYOR

Soruşturmayı yürüten savcı Doğan, daha önce de, Adalet Bakanlığı’nın kamu görevlilerinin yargılanmasına izin vermesinin ardından dönemin İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, İstanbul eski Vali Yardımcısı Ergun Güngör ve İstanbul Emniyet İstihbarat Şube Müdürü Ahmet İlhan Güler’in de aralarında bulunduğu dokuz kamu görevlisini ifadeye çağırmıştı. Bu kişilerin de önümüzdeki günlerde “şüpheli” sıfatıyla ifade vermesi bekleniyor.

Yasadışı dinleme soruşturması kapsamında tutuklu bulunan İstanbul İstihbarat Şubesi'nin eski müdürü Ali Fuat Yılmazer de dün “şüpheli” sıfatıyla İstanbul Adliyesi’nde ifade vermişti.

Dink cinayeti soruşturması kapsamında bugüne kadar Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Dairesi’nin eski başkanları Sabri Uzun ile Ramazan Akyürek de ifade verdi.