Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kontrgerilla tarafından 1991 yılında evinden alınarak katledilen HEP Diyarbakır İl Başkanı Vedat Aydın anısına inşa ettiği parkı hizmete açtı. 3 milyon liraya mal olan ve iki yılda tamamlanan parkın açılışında surların üzerine “Em ê ji bîr nekin” yazılı Vedat Aydın posteri asıldı.  Açılışın ardından Vedat Aydın’ın kabri ziyaret edildi.

Açılış törenine Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Fırat Anlı, DBP Diyarbakır İl Eş Başkanı Ali Şimşek, Vedat Aydın’ın kardeşi Veysi Aydın ile akrabaları, İHD Diyarbakır Şube Başkanı Raci Bilici, Bağlar Belediyesi Eş Başkanı Eşref Güler ile yurttaşlar katıldı.

Parkın açılışında konuşan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Fethi Suvari, parkın Sur Koruma Projesi’nin nadir planlarından biri olduğunu söyledi. 40 dönüm arazi üzerine kurulu parkın yaklaşık 2 yıllık çalışmanın ardından tamamlandığını kaydeden Suvari, parkın peyzaj anlamında da model oluşturduğunu sözlerine ekledi.

AYDIN: HALK İÇİN EMEK VERENLER SEMBOLLEŞİYOR    

24 yıl önce 10 Temmuz’da Mardinkapı’da büyük bir katliam yapıldığını hatırlatan Vedat Aydın’ın kardeşi Veysi Aydın da, o günden sonra halka öncülük eden çok sayıda arkadaşın katledildiğini söyledi. Aydın, “Halk için emek verenler dünyanın her yerinde sembolleşiyor. Ve hiçbir zaman unutulmuyor. Unutulmamaları için çeşitli yerlere adları veriliyor. Bugün burada açılışını gerçekleştirdiğimiz parkta yaşamını yitirenlerin emekleri sonucu oluşturuldu. Park yapımında emeği geçen herkese ve belediyeye teşekkür ediyorum.” dedi.

ANLI: HER METREKAREDE EMEK VE DEĞER VAR      

Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Fırat Anlı ise bugün sadece bir parkın açılışının yapılmadığını, Vedat Aydın ve 10 Temmuz katliamında yaşamını yitirenleri anmak için bir arada bulunduklarını belirtti. Diyarbakır’da yaşanan tüm olayların hafızalara nakşedilmesi gerektiğinin altını çizen Anlı, bugün bu onurlu kimliği Vedat Aydın ve onun gibi yüzlerce yiğit sayesinde taşıdıklarını ifade etti. Kobani’de direnenlerin kardeşleri, arkadaşları ve yoldaşları olduklarına dikkat çeken Anlı, bundan dolayı da gururlu olduklarını söyledi.

Demokrasi ve özgürlük yolunda yaşamını yitiren insanların miraslarının bu kentin her yanında kol gezdiğini vurgulayan Anlı, bu yüzden Diyarbakır’ın her zaman en iyisini hak ettiğini dile getirdi. 

Anlı, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu şehri cennete çevirmeliyiz. Bu kentin her metre karesinde emek ve yaratılmış bir değer var. Bu yüzden bu şehre ibadet edercesine sevgi ve saygıyla ele almalıyız.  Diyarbakır’ın her yanı tarihtir. Neresine baksanız değer, kültür ve inanç taşıyor. Biz çok şanslı bir halkız. Değerler üzerine değerler yaratmışız. Bundan dolayı bizler yorulmadan halkımızın daha güzel bir geleceği yaşatmak için çalışmalıyız.  “

ŞİMŞEK: BU ARKADAŞLARIMIZA ÇOK ŞEY BORÇLUYUZ   

Vedat Aydın’ın yakın arkadaşı olduğunu ve bugün onu anlatmaya hiçbir sözcüğün yetmediğini söyleyen DBP İl Eş Başkanı Ali Şimşek de, “Bugün eğer kentin her noktasında kırsal alanında bir değer yaratılmışsa bunlar özgürlük mücadelesinde yaşamını yitiren arkadaşlarımız sayesindedir. Bizler her zaman bu arkadaşlarımıza borçluyuz. Bu borçlarımızı ödemek için sürekli onların yolunda ilerlemeliyiz. “ dedi. Belediyenin yaptığı çalışmanın çok değerli olduğunu söyleyen Şimşek, partisi adına belediyeye teşekkür etti.

AYDIN’IN KABRİ ZİYARET EDİLDİ   

Yapılan konuşmaların ardından katılımcılar hep birlikte kurdele keserek parkın açılışını gerçekleştirdi. Açılıştan sonra Mardinkapı Mezarlığı’nda gidilerek, Vedat Aydın’ın kabri ziyaret edildi ve Fatiha okundu.