Yerel seçimlerde Komünist Partisi'nin ilk ve tek belediye başkanlığını kazandığı Dersim'in Ovacık İlçesi'nde, dün yapılan milletvekili genel seçimlerinde, Komünist Parti'ye bu kez tek bir oy çıkmadı.

Taraf'ta yer alan habere göre Türkiye'nin tek Komünist Partili belediyesi olan ve 2014 yerel seçimlerinde Fatih Mehmet Maçoğlu'nun 655 oy ile belediye başkanlığını kazandığı Ovacık İlçesi'nde, dün yapılan milletvekili seçimlerinde çok ilginç bir sonuç ortaya çıktı.

Komünist Partisi, belediye başkanlığını kazandığı ilçede sıfır çekerek, tek bir oy alamazken, Dersim genelinde ise sadece 9 oy alabildi. Bu durumda Ovacık İlçesi'nde Komünist Partili Belediye Başkanı Maçoğlu'nun da kendi partisine oy vermediği ortaya çıktı.

Ovacık İlçesi'nde Komünist Partisi sıfır oy alırken, HDP 2 bin 717 oy ile birinci, CHP 1110 oy aldı. Ak Parti ise 154 oy alabildi.

Başkan Fatih Mehmet Maçoğlu, seçim sonucunu şöyle değerlendirdi:

"Ben seçim sonuçlarını çok ayrıntılı incelemedim. Bizler için bu dönem HDP'nin alacağı oy önemliydi. Ben Ovacık'ta Demokratik Halk Dayanışması'nın adayı olarak Komünist Parti'den seçimlere girerek kazandım. Benim arkamda Domakratik Halk Dayanışması ve DHF vardı, bu güçlerle birlikte seçime girdik. Ovacık İlçesi bu seçimlerde Demokratik Halk Dayanışması ile birlikte bir karar aralarak HDP'yi destekleme kararı aldı ve ben de halkımızın aldığı karara saygı göstererek oyumu HDP'ye verdim. Komünist Parti'ye neden oy çıkmadı; bu konuda yorum yapmayacağım ama gönül isterdi ki onlar da HDP çatısı altında yer alsalardı."