Dersim'in Ovacık ilçesinin ‘komünist’ belediye başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, bir sonraki dönemde aday olmak istemediğini açıkladı.

 
Maçoğlu, “Özgürlüğüm baskılandı, mahalle baskısı çok fazla. Onun için bir sonraki dönem yoldaşlar ne diyor bilmiyorum ama onlardan rica edeceğim ne olur beni koymayın diyeceğim” dedi.
 
Anadolu Üniversitesi Düşünce ve Hukuk Kulübü öğrencilerinin düzenlediği ‘Yerel Yönetimler’ konulu söyleşiye katılan Maçoğlu, “Sosyalist siyaseti savunan, ya da kafasındakini, düşündüğünü kuramsal açıdan sokakta yansıtmaya çalışan bir belediye başkanı ya da halk meclisinin altında çalışan bir belediyenin memuru olmak gerçekten de çok büyük mutluluk verici” ifadelerini kullandı.
 
Konuşmasının ardından öğrencilerin sorularını yanıtlayan Maçoğlu, “Bu yıl Ovacık’ta 11 ailenin saman ihtiyacını karşıladık, 78 öğrenciye burs verebilecek duruma geldik. Ben bir programı önemsiyorum. Programın uygulanmasına inanan biriyim. Program neyse bu programı uygularız. Benim dışımda başka bir yoldaşım da gelse o programı uygular” diye konuştu.