Kobani Kantonu yetkilileri, özgürleştirilen Kobani kent merkezinin inşa sürecine ilişkin Azadî Meydanı'nda açıklama yaptı.

Kanton yetkilileri adına açıklama yapan Kobani Kantonu Başbakanı Enver Müslim, YPG/YPJ güçlerinin köylere dönük kurtarma operasyonları devam ederken, kent merkezinin inşası için karar aldıkları bilgisini paylaşarak, "Kobanê'nin özgürleştirilmesi Kanton ilanın birinci yıldönümüne denk geldi. Kobanê zaferine ulaştık ancak şehirde yaşanan yıkımı tespit etmek ve kentin yeniden inşası için bir süreç başlatmak için bir komisyon oluşturduk" dedi.

Oluşturdukları komisyonda mühendis ve uzmanların yer aldığını dile getiren Müslim, "Bu komisyonumuz kenti gözlemleyecek, araştırmalar yapacak ve tespitlerde bulunacak. Bu komisyonumuz ayrıca uluslar arası alanda da iletişim halinde olacak" ifadesinde bulundu.

Komisyonun uluslararası sivil toplum kuruluşları ve devletlerle de iletişim halinde olacağını belirten Müslim, "Bu anlamda insanlığın değerleri için yapılan bu savunmanın ardından zafere ulaşan Kobanê'ye yardımların yapılmasını umut ediyoruz. Bütün sivil toplum kuruluşları ve örgütlere de Kobanê'nin inşasına yönelik destek çağrısında bulunuyoruz" diye konuştu. (DİHA)