Urfa’nın Suruç ilçesine bağlı Etmanik köyünde asker ve polislerin tazyikli su, gaz bombası ve gerçek mermilerle gerçekleştirdiği müdahale sırasında çok sayıda kişi yaralandı.

Öte yandan basın mensuplarının fotoğraf çekmesine izin vermeyen polis ve askerler, habercileri haklarında işlem yapmakla tehdit edip, çekimleri engellemeye çalıştı. Polis ve askerin, gazetecileri olay yerinden uzaklaştırmak için sürekli tehditlerde bulunulduğu öğrenildi.

Asker ve polislerin gerçek mermilerle açtığı ateş sonucu bir araçta yangın çıktı. Yangının aracın yanındaki otomobillere sıçrama tehlikesi olmasına rağmen asker ve polislerin araç yangınının söndürülmesine izin vermediği belirtildi. Bölgede gerginlik devam ediyor.

Daha önce de bekleyişini sürdüren halka, asker ve polis müdahale girişimde bulunmuştu.

Bunun üzerine HDP Milletvekili Faysal Sarıyıldız’ın da içinde bulunduğu bir heyet askeri yetkililerle görüşmüştü.  Sarıyıldız:

Kobani’de bir katliam provası yapılırken bu halktan sakin olmasını beklemek doğru olmaz. Bu halk burada Kobani’ye destek olmak için toplanmış ve bu saldırılara karşı yılmayacak. Üç gündür sizlerde bunlara şahitsiniz. Bu yüzden sizden isteğimiz ortamı germemek. Arkadaşlarımız şu an Ankara’da İçişleri Bakanlığı ile temas halinde ve biz buradan gitmeme konusunda kararlıyız. Hepimizi öldürseniz de, buradan gitmeyeceğiz ve sizlerde bunu gördünüz. Eğer bir müdahale olursa da bunun sonuçları altında hepimiz kalırız. Bu ülkede yaşıyorsak ve hemen yanı başımız da çetelerin halkımıza karşı saldırıları sürüyorsa, sesiz kalmamızı beklemeyin. Bu saldırılara karşı ilk Türkiye’nin müdahale etmesi gerekiyor. Biz buraya çatışmaya gelmedik ama eğer müdahale ederseniz de sonuçlarına katlanırsınız” demişti.

İMC