Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kızılcıhamam kampının basına kapalı bölümünde yurt eksikliği nedeniyle kız ve erkek üniversite öğrencilerinin aynı evde kaldığını öne sürerek bu duruma tepki gösterdi. 

"VALİ BEY'E TALİMATI VERDİK"

"Denizli ilinde şahit olduk. Yurtların yetersizliği beraberinde çeşitli sıkıntılar doğuruyor" diyen Erdoğan, "Üniversite öğrencisi genç kız, erkek öğrenci ile aynı evde kalıyor. Bunun denetimi yok. Muhafazakar demokrat yapımıza bu ters. Vali Bey’e bunun talimatını verdik. Bunun bir şekilde denetimi yapılacak" dedi.

ÜCRETSİZ KURSLAR AÇILACAK

Kampın gündeminde Milli Eğitim konuları da vardı. Erdoğan, bir soru üzerine, "Kıdemli öğretmenleri peyderpey Doğu'ya göndereceğiz. Sadece öğretmenlere değil, tüm memurlara uygulanacak." açıklaması yaptı. Dershanelerin kapatılmasıyla ilgili bir soruyla da karşılaşan Başbakan, "Dershane kapatılma konusu parti kurulduğundan bugüne gündemimizde. Özel dershaneleri açık lise olarak kullanabiliriz." bilgisini verdi. Ayrıca, halk eğitim merkezlerinde kursların ücretsiz olacağını ve yoksul öğrencilere ders verileceğini de sözlerine ekledi.

'HACIBEKTAŞ'A DESTEĞİMİZİ ÇEKİYORUZ'

Başbakan’ın değindiği bir diğer konu, Hacıbektaş törenleriydi. Anma etkinliğinin son olarak Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’ın yumruklanması ile gündeme gelmesine kızan Erdoğan, “ Hükümet olarak bundan böyle Hacıbektaş etkinliklerine katılmıyor, desteğimizi çekiyoruz.” çıkışını yaptı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın orada yine etkinlik yapmaya devam edeceğini ama kendilerinin katılmayacaklarını aktardı.

Nevşehir Üniversitesi’nin adını ‘Hacı Bektaş’ olarak değiştirdiklerini hatırlatan Erdoğan, “Daha farklı konularda çalışmamızı yapıyoruz. Hacı Bektaşi gibi yaşayan aslında biziz, onlar pek öyle yaşamıyor” göndermesinde bulundu. (Ajanslar)