Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak, dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte geldiği Diyarbakır’da Büyükşehir Belediyesi'ni hedef gösteren Başbakan Binali Yıldırım'ın açıklamalarına tepki gösterdi. 

Kışanak, Başbakan Yıldırım'ın, "Diyarbakır'ın içme suyu yoktu, sizin seçtiğiniz belediye başkanı Diyarbakır'ın sorunlarıyla uğraşması gerekirken terör örgütüne lojistik destek vererek sizin kaynaklarınızı, paralarınızı terör örgütüne aktardılar. Bu paraları terör örgütüne aktaranların lime lime burunlarından getireceğiz" şeklindeki sözleri için, "İçi boş bir konuşma" dedi. 

'YILDIRIM’DA GELENEĞİ BOZMADI'

AKP yöneticisi olan herkesin ilk işinin halkın iradesine saldırmak olduğunu belirten Kışanak, bunun bir alışkanlık haline getirildiğini ifade etti. Yeni Başbakan Binali Yıldırım'ın da geleneği bozmadığını söyleyen Kışanak, yapılanın halk iradesine saygısızlık olduğunu vurguladı.

'AMED HALKI AKP'Yİ İYİ TANIYOR'

"Temel sorun halkın iradesinin kabul edilmemesidir" diyen Kışanak, şöyle devam etti: "Amed (Diyarbakır) halkına 'Neden AKP'li olmuyorsunuz?' diye soruyor. Çünkü demokrasiye inanmıyorlar. Bütün bu karalama ve yalanlar Amed halkını AKP'li yapma içindir. Ancak Amed halkı AKP'yi iyi tanıyor. Bu saldırılar karşısında AKP'ye sadece sırtını döner." 

'TÜM HİZMETLERİ YERİNE GETİRİYORUZ'

Belediyenin halkın kurumu olduğunu vurgulayan Kışanak, vermeyecekleri hiçbir hesaplarının olmadığını söyledi. Kuruşu kuruşuna hangi hizmete yatırım yaptıklarının herkes tarafından bilindiğini belirten Kışanak, başlarının dik, alınlarının ak olduğunu dile getirdi. Kışanak, "Belediyemiz tüm hizmetleri layıkıyla yerine getiriyor. Bir eksiklik olursa halkımıza hesap vermeye hazırız" diye konuştu. 

'MÜFETTİŞLER HER GÜN İNCELEME YAPIYOR'

Belediyenin sürekli İçişleri Bakanlığı'na bağlı müfettişler tarafından denetlendiğini aktaran Kışanak, "Bir yıldır her ay 3-5 müfettiş belediyemizde inceleme yapıyor. Bütün dosya ve ihaleleri incelediler. Bir tek yanlış bulmadılar ve bulamayacaklar. Zerre kadar bir şey bulsalar pireyi deve yaparlardı" dedi.

'TERÖRİZE ETMEKTEN VAZGEÇSİNLER'

Kışanak, "Onlar kim ki bizi, halkı terörist olarak görüyorlar. Kayyum tartışmaları da halkın iradesinin kabul edilmemesinden kaynaklanıyor. Kayyum apaçık bir darbedir. AKP'ye darbeci dediğimizde, AKP'liler tepki gösteriyor. Halkın iradesini yok sayıp memurunu atayanlara darbeci denilir" diye konuştu.

Kaynak: DİHA