Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Eş Genel Başkanı Gültan Kışanak, partisinin grup toplantısında gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

'ERDOĞAN GRUP KARARI ÇIKARMAYA ÇALIŞIYOR'

BDP'li milletvekilleri ve DTK Eşbaşkanı Aysel Tuğluk hakkında hazırlanan fezlekelerin Meclis'e sunulmasını değerlendiren Kışanak Erdoğan'ın grup kararı toplamaya çalıştığını söyledi ve şunlara dikkati çekti:

"Erdoğan bugün yine her şeye meydan okurcasına fetvasını verdi. Anayasa'nın 83'üncü maddesi dokunulmazlıkla ilgili grup kararı alınamayacağını ve konuşamayacağını yazmasına rağmen AKP grubunu topladı ve fetvasını verdi. Zaten bu süreç Erdoğan'ın konuşması üzerine başladı. Şimdi de grup kararı ortaya çıkarmaya çalışıyor. Biz pratik adım atılmadan konuşmayı doğru bulmuyoruz. O adım atıldığında herkes nasıl konuştuğumuzu görecek."

'12 EYLÜL FAŞİST DARBESİ İLE KANKASINIZ'

Erdoğan'ın, "Bunlar dokunulmazlık zırhına bürünüyor" sözünü eleştiren Kışanak, "Anlıyoruz, burada bulunmamızdan rahatsızsınız. Merak etmeyin biz bir yolunu bulup buna devam ederiz. Biz dokunulmazlığa güvenerek bunu yapmıyoruz. Siz ve 12 Eylül faşist zihniyetiniz zaten Kürtler Meclis'e gelmesin diye yüzde 10 barajı çıkardınız. Zaten Kürtleri engellemek için 12 Eylül faşist darbesi ile kankasınız. Biz mücadelemizi yürütürken dokunulmazlık zırhına bürünmedik" diye konuştu.

"NE TÜRKİYE 94'LERİN TÜRKİYESİ, NE KÜRTLER 94'ÜN KÜRT'Ü"

1994 benzetmelerine de değinen Kışanak, şunları söyledi:

"Şimdi bir başka konu da 94'e benzemez tartışması. Evet benzemez. Bir daha Kürtleri bu parlamentodan kovarsanız, Kürtler bir daha bu parlamentoya gelip gelmemeyi düşünürler. Bunları bir hakikat bir gerçek içinde bulunduğumuz durum anlaşılsın diye söylüyoruz. Ne Türkiye 94'lerin Türkiye'sidir, ne Kürtler 94'ün Kürt'üdür.

Eğer Başbakan, 94'teki tablonun sadece yaka paça kısmını ayıklarız, kibarca bunu göndeririz diye düşünüyorsa, yanılıyor. Açıkça, 94 tekerrür etmez. Herkes bunu çok iyi biliyor." (etha)