Uludere'de ölen 35 kişinin cenazeleri toprağa verildi

Irak Sınırı'nda yapılan bombardımanda hayatını kaybeden 35 kişinin otopsileri tamamlandı. Cenazeler Yeşilyuva camisindeki namazın ardından köylerine götürülerek toprağa verildi. Diyarbakır Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcılığınca Irak sınırındaki olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Irak'ın Uludere sınırına yakın kesiminde önceki gece meydana gelen olayda hayatını kaybeden 35 kişinin cenazesi, Uludere Devlet Hastanesi'nde Malatya ve Diyarbakır Adli Tıp Kurumlarından getirilen uzmanlar tarafından yapıldıktan sonra Yeşilyuva camisine getirildi.

Olayda yaşamını kaybedenlerin yakınlarının yanı sıra BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın da aralarında bulunduğu çok sayıda BDP'li de camiye geldi. Demirtaş cenaze töreninde gözyaşlarını tutamadı.

DEMİRTAŞ VE KIŞANAK'IN GÖZYAŞLARI

Cenazelerin başında bekleyen BDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş ve Gülten Kışanak ile çok sayıda milletvekilinin gördükleri manzara karşısında gözyaşlarını tutamadıkları görüldü.

Cenazeler namazın ardından Gülyazı köyünde toprağa verildi. Cenaze törenlerine 10 bine yakın kişinin katıldığı öğrenildi.

Öte yandan, Şırnak'tan çok sayıda çevik kuvvet polisi de Uludere ilçesine getirildi.

Uludere'de yaşamını yitiren 35 kişinin toprağa verilmesinin ardından konuşan BDP eş başkanı Selahattin Demirtaş, sert sözler sarf etti. Demirtaş, "Bugün ülke bölünmüştür. Artık emin oldum. 50 bin defa da öldürseniz bu toprakların adı Kürdistan'dır. Bunu basın yazamaz" diye konuştu. Demirtaş, "Tarih bu dağlarda bir Kürt katliamını daha yazdı" diyerek olayı protesto etti.