Siirt'te şehirlerarası otobüs terminalinin temel atma törenine Belediye Başkanı Selim Sadak ve partililerle birlikte katılan BDP Eş Başkanı Gültan Kışanak, çözüm süreci ve Rojava'da yaşananlara değindi.

'TÜRKİYE BARIŞI İSTİYOR, BUNU KİMSE ENGELLEYEMEZ'

Şirketlerin yaptığı anketleri parti olarak takip ettiklerini, Türkiye'deki tüm kentlerin artık barışı istediğini belirten Kışanak, "Sayın Başbakan'ın geçen gün yaptığı açıklamalar inanın ki sadece ve sadece Trabzon'dan, Rize'den aman oy kaybederiz korkusuyla yapılmış açıklamalar değildir. Biz biliyoruz onlarca kamuoyu yoklaması yapılıyor. Bütün şirketlerin yaptığı kamuoyu yoklamalarını biz de alıyoruz.

Türkiye halkı bir bütün olarak barışı ve çözümü destekliyor. Kimse bahane üretmesin, kimse 'aman efendim oy kaybederiz çözüm sürecidir onun için adım atamıyoruz' diye bir yalanın arkasına saklanmasın. Trabzon da çözüm istiyor, Artvin de çözüm istiyor, Çolemerg (Hakkari) de, Amed (Diyarbakır) de çözüm istiyor. Bunu herkes de çok iyi biliyor, kendilerinin içinde, yüreğinde ayrımcılık varsa, vicdanlarında bir eksiklik varsa, adalet duygularında bir eksiklik varsa, bahane üretmesinler. Anadil bir halkın anasının sütü kadar helaldir, hakkıdır, kimse bunu engelleyemez. Bunu için artık hiçbir bahane, gerekçe üretmesinler" diye konuştu.

Devem aden çözüm süreci nedeniyle Türkiye halklarının, bu süreci başlatanlara dua ettiğini dile getiren Kışanak, Türk halkının ve asker analarının Öcalan'a da dua ettiğini ifade ederek, şöyle konuştu:

'TÜRK HALKI VE ASKER ANALARI ÖCALAN'A DUA EDİYOR'

"Türk halkı bu barış sürecini başlatanlara her gün, sabah-akşam dua ediyor. Öcalan'a da dua ediyor asker anneleri artık; 'evimizde kaygısız uyuyoruz' diyorlar. Artık telefon çalınca 'yüreğimiz ağzımıza gelmiyor' diyor, 'acaba çatışma mı çıktı, acaba evladımız mı öldü? bu kaygıları artık unuttuk' diyorlar. Onun için bu konuda kendilerine dönüp baksınlar. Kendi siyasetlerine baksınlar, kendi vicdanlarına, kendi adalet duygularına baksınlar.

Ama şunu da unutmadan hesaplarını yapsınlar; bu barış sürecini, bu demokratik çözüm sürecini, kardeşlik ve özgürlük sürecini kim heba ederse, bu halk onu sandığa da gömer ilelebet. Türkiye siyasetinde bir daha belini doğrultamaz. Bunun hesabını doğru yapsınlar. Bir bütün olarak Türkiye kamuoyu, çözümün ve kardeşliğin yanındadır. Çözüm, 'kardeşlik, İslam hukuku, Müslümanlar, ümmeti İslam alemi' diyorlar. Kürt halkını nereye koyuyorsunuz? Kürt halkı da mazlum ve Müslüman bir halktır. Neden bunun hakkını teslim etmiyorsunuz?"