TBMM Genel Kurulu'nda "İç Güvenlik Paketi’nin görüşmelerinde HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan ve HDK Eş Sözcüsü Sebahat Tuncel'in AKP'li vekiller tarafından darp edilmesi Kongreye Jinen Azad (KJA) tarafından Diyarbakır'da yapılan açıklama ile kınandı. Demokratik Toplum Kongresi (DTK) binası önünde yapılan açıklamaya, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş başkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı, ilçe belediye Eş başkanları, kentteki kadın kurumları, Barış Anneleri ve çok sayıda yurttaş katıldı.

KADIN VEKİLLERE SALDIRI KINANDI

Basın açıklamasını Kardelen Kadın Evi Sosyologu Gülistan Zengin yaptı. ANF'de yer bulan habere göre; Zengin, HDP'li kadın milletvekillerine gerçekleştirilen saldırı sonrası AKP'li milletvekillerinin saldırının arkasında durmasının kendilerini daha çok öfkelendirdiğini kaydetti ve AKP'nin kadına karşı tahammülsüz olduğunu söyledi. Zengin, AKP'nin "İç Güvenlik Paketi"ni çıkarma gayesinin ise "tüm antidemokratik uygulamalara karşı çıkanlara karşı olmak" olduğunu belirtti.

"AKP'NİN SALTANATINA SON VERECEĞİZ"

Zengin'in ardından konuşan Gültan Kışanak da AKP'li vekillerin HDP'li kadın vekillere saldırmasını kınayarak şunları söyledi:

"AKP bu saldırılar karşısında tüm kadınları görecek. AKP'li vekiller HDP'li kadın vekillere dokunamaz. Kadına kalkan eli indirmesini biliriz.

"AKP'li vekiller kadına yönelik bu tutumundan vazgeçmeli, bu tutumlarından vazgeçmemeleri halinde AKP'nin saltanatına son vereceğiz."