BDP Van İl Örgütü tarafından Elite World Van Hotel'de dayanışma gecesi düzenlendi. Geceye katılan BDP Eş Genel Başkanı Gültan Kışanak, gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

'SÜRECİN BAŞKA YÖNLERE ÇEKİLMESİNİ ENGELLEYECEĞİZ'

PKK lideri Abdullah Öcalan ile yapılan görüşmelere değinen Kışanak, endişeleri olmakla birlikte süreçten umutlu olduklarını belirterek, "Ama kararlığımız ve topyekun mücadelemizle bu sürecin başka yönlere çekilmesini engelleyeceğiz. Bu süreci kendi lehimize çevirip, özgürlüğe emin adımlarla yürüyeceğiz. Halkımız kaygılarında haklı ama bunu iyi bilsinler, Sayın Öcalan bu süreci her haliyle düşünüp o şekilde başlatılmasını istemiştir" dedi.

Abdullah Öcalan ile başlatılan görüşme sürecinin riskleri olduğunu belirten Kışanak, şu değerlendirmede bulundu:

'ASIL ÇÖZÜMÜ ÜRETEN HALKTIR'

"Dünyadaki bütün benzer süreçlere baktığınız zaman aslında çözümü üreten halktır, halkın istemesi halinde her türlü barış sağlanılabilir. Sayın Öcalan halkına güvenerek, bu mücadeleye güvenerek, bu sürecin başlatılmasında rol oynamıştır. Bu sürecin riskleri yok mu? tabi ki de vardır. Kimse bize dikensiz bir gül bahçesi armağan etmez. Sürecin risklerine karşı biz de tedbirlerimizi alacağız. Bugüne kadar nasıl mücadelemizi verdiysek, nasıl irademize sahip çıktıysak bugünden sonra da aynı kararlılıkla mücadelemize devam edeceğiz."

'MÜZAKEREYE BAŞLAMA AŞAMASINDAYIZ'

Bugüne kadar her türlü yolun denendiğini, bir tek barış ve müzakere yolunun denenmediğini söyleyen Kışanak, "Şuan müzakereye başlama aşamasındayız, daha çok yeni ve görüşme aşamasında olan bir müzakeredir. Biz, BDP olarak müzakereyi resmileştirmenin amacı içerisindeyiz. Hükümet bu süreci resmileştirirse, biz de her türlü desteği vereceğiz," dedi.

Kışanak sözlerini, "Biz halkımıza güveniyoruz, halkımızın örgütlü mücadelesi ile bu süreci sonuna kadar götüreceğiz. Halkımız bundan sonra da çok duyarlı olsun Newroz'da tüm görkemi ile katılım sağlasın. Bu sorumlulukla barış özlemi duyan annelerimize, barışı ve özgürlüğü armağan edeceğiz," diye konuşarak noktaladı. (ANF)