BDP Mamak İlçe Örgütü, Alyans Düğün Salonu'nda aşure günü düzenledi. Etkinliğe BDP Eş Genel Başkanı Gültan Kışanak, BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, BDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Yüksel Mutlu, BDP Ankara İl Eşbaşkanı Ahmet Aday ile çok sayıda kişi katıldı.

BDP'li vekillerin dokunulmazlıklarının kaldırılmasına ilişkin salona girişte gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kışanak, "Bu bizim temel konumuz değildir. Bunun sorunun çözümüne ve Türkiye haklarına hiçbir faydası yoktur. Bu yönde siyasi bir operasyon olursa biz de yanıt vermeyi biliriz" dedi.

'ACILAR UNUTULMAMIŞTIR'

Etkinlikte ilk konuşmayı yapan BDP Mamak İlçe Başkanı Daimi Gören, Türk Alevileri ve Kürt Alevilerin birçok dönemde katliamlara ve soykırımlara maruz kaldığını belirterek, "Tarihimiz ve bunun açık ifadesi olan Dersim katliamı ortadadır. O dönem yaşanan acılar unutulmamıştır" dedi.

"KERBELA’DA ÖLÜMÜNE BİR MÜCADELE OLDU"

Ardından konuşan Kışanak ise, Kerbela'nın insanlık adına önemli bir tarihsel süreç olduğunu belirterek, Kerbela'nın katliam ve direniş tarihi olduğunu söyledi.

Kışanak, ayrıca "Kerbela'da ölümüne bir mücadelenin sergilendiğini" de kaydetti.

"ALEVİ YURTTAŞLAR BU LAİK GEÇİNENLERİ ARTIK GÖRSÜNLER"

Türkiye'nin kendisini laik bir devlet olarak yansıttığını; ancak 98 yıl boyunca bunun hiç gerçekleşmediğini söyleyen Kışanak, "Ortada özgürlükçü ve laik bir süreç yoktur. Bu rejim laik ve özgürlükçü olsaydı Alevi yurttaşlar da kendi ibadethanelerini kurar ve özgürce yaşarlardı. Ama bu ülkede Alevi kimliği her zaman ayrımcılığa uğradı. Alev yurttaşlarımızdan bu laik geçinenleri de artık görmelerini istiyoruz. Herkes için eşitlik ve özgürlük istiyoruz" dedi.

"Özgürlükler bölünerek veya parçalanarak kullanılamaz" diyen Kışanak, "Maraş, Dersim, Çorum ve Roboski'yi düşününce zalimlerin mazlumların hepsini ezdiğini görüyoruz. Gelin ezilenler olarak birleşelim ve birleşik bir mücadele ile zalimleri yenelim" ifadesinde bulundu.

Kışanak'ın ardından PSAKD Mamak Şube tarafından cem yapıldı. Cem'in ardından ise dede tarafından okunan dua ile aşure yenildi. (anf)