DBP Diyarbakır İl Örgütü Cumhurbaşkanlığı adaylığını destekledikleri HDP'nin Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş için Bağlar`da büro açtı. Açılışta konuşan  Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak, cumhurbaşkanlığı seçimlerinin sadece Selahattin Demirtaş’ın seçimi olmadığını belirterek, “ Seçimlerde kendimize oy vereceğiz. Rojava için oy vereceğiz. Abdullah Öcalan'ın kurtuluşu, özgürlüğü için vereceğiz" diye konuştu

ANF'nin haberine göre, Bağlar İlçesi'nde Öğretmenler Caddesi üzerinde bulunan büronun açılışına Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak, DBP İl Eş Başkan Yardımcısı Eşref Mamedoğlu ve yüzlerce kişi katıldı. Açılış öncesinde havai fişek gösterileri yapılırken sloganlar atıldı.

DBP İl Eş Başkan Yardımcısı Eşref Mamedoğlu, öncelikle Rojava ve Filistin'deki katliamları kınadıklarını dile getirerek, katliamlara sessiz kalanları da lanetlediklerini belirtti. Memedoğlu, HDP Eş Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Selahattin Demirtaş'ın ezilen bütün halkların adayı olduğunu söyleyerek, herkesi Demirtaş'ı desteklemeye çağırdı.

‘ZULME ORTAK OLMAYIN’

Daha sonra konuşan Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak da Filistin'deki katliama dikkat çekerek, "Filistin halkının üstüne bombalar yağıyor. Bu bir zülümdür ve insanlık suçudur. Mazlum Filistin halkı Ortadoğu'da yalnız bırakılmıştır. Bu katliama ortak olanları lanetliyoruz. İnsanlık adına yaşanan zulme ortak olmayın" çağrısı yaptı.

Rojava'daki direnişe de dikkat çeken Kışanak, "Rojava Kürdistan'ını kendi yarattı. Rojava halkı özgür alanlarında yaşamak istiyor. Fakat buna engel olmak isteyen IŞİD çeteleri ve işbirlikçi devletler var. Kan üzerinden siyaset yapıyorlar. Artık zalimler bir yana mazlumlar bir yana saf tutmanın zamanı geldi" dedi.

Kışanak, herkesin HDP'nin Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş'ı desteklemeye çağırdı.