Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak hakkında "terör örgüt propagandası yapmak" suçlamasıyla iddianame hazırlandı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, yürütülen soruşturma kapsamında, Kışanak'ın Diyarbakır'ın İstasyon Meydanı'nda düzenlenen 8 Mart Mitingi'nde yaptığı konuşma dolayısıyla "Örgüt propagandası" suçundan iddianame hazırladı.

İddianamenin kabul edilmesi halinde Kışanak hakkında, bir yıldan beş yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılacak.

KIŞANAK'IN 8 MART KONUŞMASI

Gültan Kışanak, 8 Mart Diyarbakır İstasyon Meydanı'nda yapılan konuşmasında,  "dünya kadınlarının Kürdistan'da birleşerek Dünya Kadın Yürüyüşü'nü gerçekleştirmiş olmasının YPJ direnişinin başarısı olduğunu" belirtmişti.

Kışanak, şunları söylemişti:

"Kadınlar adım adım özgürlük yürüyüşünü büyütüyor. Bugün YPJ şahsında Kürdistan’da kesintisiz bir kadın devrimi başlamıştır. Bu devrimi tüm Kürdistan’a, Ortadoğu ve dünyaya yayacağız. Bu iddiamız devrimci kadınlara sözümüz olsun. Filistinli, Afganistanlı, İranlı, Latin Amerikalı ve dünyanın tüm devrimci kadınlarına selam olsun. DAİŞ zihniyeti Kobanê’de yenildi. Tüm dünyada da yenilecektir.

Buradan Özgecan’ın, Medine’nin ve daha birçok katledilen kadınların faillerini lanetliyorum. Kadın katliamlarını mücadelemizle durduracağız. Bunu Kobanê’de başardık. Başarmaya devam edeceğiz. Sayın Öcalan, kadın katliamlarına karşı erkeklere karşı mücadeleye yönlendirdi, buradan Sayın Abdullah Öcalan’a binlerce selam olsun. Tüm kadın devrimciler önünde saygıyla anıyorum."