Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Gültan Kışanak hakkında beş yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Kışanak’ın ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ dolayısıyla Diyarbakır’da düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmasındaki ifadeleri nedeniyle Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianame, Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.

İddianamede, Kışanak hakkında ‘terör örgütü propagandası yapmak’ suçundan bir yıldan beş yıla kadar hapis cezası istendi.

KIŞANAK NE DEMİŞTİ?

Kışanak, Diyarbakır’da gerçekleşen ‘Dünya Kadınlar Günü’ etkiliğinde binlerce kadınla birlikte mitingin yapılacağı alana yürümüş, bu yürüyüşün Suriye’nin Türkiye sınırında IŞİD kuşatması altındaki Kürt kenti Kobani’yi savunan PKK’nın Suriye kolu YPG’nin Kadın Savunma Birlikleri’nin (YPJ) başarısı olduğunu ifade etmişti. Kışanak, şunları söylemişti:

“Kadınlar adım adım özgürlük yürüyüşünü büyütüyor. Bugün YPJ şahsında Kürdistan’da kesintisiz bir kadın devrimi başlamıştır. Bu devrimi tüm Kürdistan’a, Ortadoğu ve dünyaya yayacağız. Bu iddiamız devrimci kadınlara sözümüz olsun. Filistinli, Afganistanlı, İranlı, Latin Amerikalı ve dünyanın tüm devrimci kadınlarına selam olsun. DAİŞ zihniyeti Kobanê’de yenildi. Tüm dünyada da yenilecektir.

Buradan Özgecan’ın, Medine’nin ve daha birçok katledilen kadınların faillerini lanetliyorum. Kadın katliamlarını mücadelemizle durduracağız. Bunu Kobanê’de başardık. Başarmaya devam edeceğiz. Sayın Öcalan, kadın katliamlarına karşı erkeklere karşı mücadeleye yönlendirdi, buradan Sayın Abdullah Öcalan’a binlerce selam olsun. Tüm kadın devrimciler önünde saygıyla anıyorum.”