BDP Eş Genel Başkanı Gülten Kışanak, biri bağımsız 9'u BDP'li 10 milletvekili hakkında hazırlanan fezlekeye ilişkin, ''Bu bir siyasi operasyondur" dedi.

Kışanak, Hatay'daki bir otelde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Fezlekeyle ilgili soru üzerine Kışanak, ''Bu dokunulmazlıklarla ilgili tartışma başladığında grup toplantımızda ben izah ettim, Türkiye kamuoyuna anlattım. Bu konuda biz bir polemik yaratan, bunu konuşan, tartışan taraf olmayacağız. Kim bu konuyu gündeme attıysa, ne yapmak istediğini hangi yol izleyeceğini, ne gibi sonuçlar almak istediğini onlar konuşsun'' dedi.

Gülten Kışanak, şunları kaydetti:

''Biz en başından bu konuda tartışmalar ortaya atıldığında açıkça şunu söyledik ki; bu, bir siyasi operasyondur. BDP'nin siyaset yapmasını engellemeye yönelik siyasi bir tutum olur böyle bir yol izlenirse. Biz de buna karşı siyasi bir duruş gösteririz. Hepsi bu kadar, fazla söylenecek bir şey yok.

Şu ana kadar yapılanlar rutin işlemlerdi. Fezlekeler gelir Adalet Bakanlığı'na oradan Başbakanlığa oradan Meclis Başkanlığı'na, oradan karma komisyona gider. Bunun dışında eğer bize yönelik özel bir muamele, özel bir tutum gelişirse biz ona göre gereken cevabı veririz ama şu an bunu değerlendirmeyi gerektirecek bir durum yok ortada.''

Kışanak, daha sonra Mustafa Kemal Üniversitesi Öğrenci Derneği üyeleriyle bir araya geldi. (ntvmsnbc)